Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jeff Smith - North American Championship 2023

Jeff Smith voor de tweede keer de sterkste op North American Championship

Jeff Smith heeft voor de tweede keer het North American Championship op zijn naam geschreven. In Madison Square Garden werd Matt Campbell in een spannende finale verslagen.

Jeff Smith is na 2018 opnieuw de beste in Noord-Amerika. De Canadees is de eerste speler die de titel voor de tweede keer wint. De Amerikanen William Bruguier, Danny Baggish en Leonard Gates wonnen de titel ook al eens.

In de finale trof hij landgenoot Matt Campbell. De finale begon met vijf legs die werden gewonnen door de speler die de leg begon. In de zesde leg was het Smith die de eerste break plaatste door een knappe 117-finish te gooien voor een 4-2 voorsprong. Lang kon hij niet genieten van de break, een leg later brak Campbell meteen terug met een 13-darter. Dit vervolgde hij met een 17-darter en zo was de achterstand hersteld door Campbell; 4-4. In leg 9 kreeg Campbell de kans om op voorsprong te komen, maar miste één pijl op tops. Smith produceerde een knappe 80-finish en kwam daarmee als eerste op matchpoint; 5-4. In leg 10 trok Campbell via dubbel 16 de stand gelijk, waardoor een beslissende elfde leg doorslag moest geven. Smith mocht de beslissende leg beginnen en begon met een maximale score. Dit iniatief hield Smith, waardoor hij via dubbel 8 de titel naar zich toe trok.

Eerder in het toernooi versloeg Smith ook al Jim Long (6-5) en Jules van Dongen (6-1). Tegen Long moest de Canadees terugkomen van een 5-3 achterstand.

Doordat Jeff Smith al drie jaar in het bezit is van een tourkaart en aan het begin van het seizoen ook in de top 64 stond, zal de WK-plek op een alternatieve manier worden toegewezen door de CDC, meer informate volgt ter zijner tijd.

Uitslagen

Kwartfinales
Matt Campbell 6-4 Jason Brandon
Alex Spellman 6-3 JT Davis
Jeff Smith 6-5 Jim Long
Jules van Dongen 6-5 Jake Macmillan

Halve finales
Matt Campbell 6-2 Alex Spellman
Jeff Smith 6-1 Jules van Dongen

Finale
Jeff Smith 6-5 Matt Campbell

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *