Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jurjen van der Velde

Jurjen van der Velde laat Challenge Tour opnieuw oranje kleuren, Klaasen halve finale

Jurjen van der Velde heeft de Challenge Tour opnieuw oranje gekleurd op zaterdagmiddag. De 19-jarige Groninger won Challenge Tour 13 en maakte een flinke sprong op de ranglijst. Ook Jelle Klaasen doet goede zaken. Kenny Neyens won CT 14.

Challenge Tour 13

Van der Velde begon de zaterdagmiddag in Duitsland helemaal in topvorm. Met gemiddeldes van ruim boven de 90 behaalde-ie de finale. Met 5-4-overwinningen op Kenny Neyens en Simeon Heinz bij de laatste 32 en laatste 16 was het nog even billenknijpen, maar uiteindelijk wist de talentvolle darter ook in de finale het goede niveau vast te houden.

Van der Velde – die eerder 2 Development Tour-titels op zijn naam schreef – versloeg de Welshman Robert Owen met 5-3 ondanks een achterstand van 3 legs. Roemer Mooijman en Davy Proosten behaalden de kwartfinales, terwijl Jelle Klaasen, Owen Roelofs, Jeremy van der Winkel en Roy van der Griendt strandde bij de laatste 16.

Jurjen van der Velde: 92.79 / 63%
Robert Owen: 88.27 / 38%

Challenge Tour 14

Tijdens het 14e toernooi van het seizoen was er voor het eerst dit weekend geen Nederlandse eindwinnaar. Jelle Klaasen hield de eer nog even hoog, maar werd verslagen in de halve finale door Kenny Neyens met 5-1. De Ier Michael Flynn – recent nog een contract getekend bij de dartsfabriek van Target – liet zijn kwaliteiten zien door ook de finale te behalen. In een spannende finale won uiteindelijk Kenny Neyens met 5-4.

Patrick van den Boogaard, Wesley Plaisier, Danny van Trijp en Dennie Olde Kalter strandden al bij de laatste 32 maar waren na Klaasen wel de beste Nederlanders van de dag. Jurjen van der Velde moest in een van de eerdere rondes zijn meerdere erkennen aan Andy Jenkins. Ook Gian van Veen strandde al vroeg.

Kenny Neyens: 82.54 / 56%
Michael Flynn: 81.28 / 44%

Order of Merit

Scott Williams gaat nog steeds aan de leiding en mag zo goed als zeker binnenkort weer op de Pro Tour laten zien waarom de Engelsman een tourkaart verdiend. Ook Danny van Trijp sprokkelde vandaag weer wat ponden bij elkaar en verstevigd zijn 2e positie op de ranglijst. Jelle Klaasen springt de top 10 binnen, terwijl Van der Velde een plekje onder de voormalig BDO-wereldkampioen staat.

1. Scott Williams 6600
2. Danny van Trijp 5200
3. Stephen Burton 4850
4. Kenny Neyens 3650
5. Karel Sedlacek 3600
6. Robert Owen 3350
7. Jim McEwan 3250
8. Andy Jenkins 3150
9. Michael Flynn 2600
10. Jelle Klaasen 2550

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jurjen van der Velde laat Challenge Tour opnieuw oranje kleuren, Klaasen halve finale