Danny Noppert

King, Clayton, Noppert en Petersen naar halve finales

Afgelopen avond werden de kwartfinales van de German Darts Championship gespeeld. Danny Noppert was de overgebleven Nederlander in Hildesheim. Lees hier meer.

Mervyn King vs James Wade

De eerste kwartfinale ging tussen Mervyn King en James Wade. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. In de zesde leg plaatste King een belangrijke break met een 100-finish en kwam daarmee op een 4-2 voorsprong. Met een 14-darter werd de break verzilverd. Dankzij een 62-finish verzekerde King zich voor de halve finales met een 6-2 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mervyn King: 99,78 / 54,55%
James Wade: 87,55 / 66,67%

Jonny Clayton vs Dave Chisnall

De tweede kwartfinale ging tussen Jonny Clayton en Dave Chisnall. Clayton begon enorm sterk door de eerste drie legs te pakken, waaronder finishes van 78 en 156. Chisnall kwam erg sterk terug, hij won 5 legs op rij met finishes van 70,120 en 138. Met een 17-darter hield Clayton zijn eigen leg. In de tiende leg miste Chisnall één matchdart op tops, waardoor Clayton met een 56-finish terug brak naar 5-5. In de beslissende leg gooide Clayton 80 uit en wist daarmee de comeback compleet te maken; 6-5.

Jonny Clayton: 103,86 / 46,15%
Dave Chisnall: 102,93 / 83,33%

Danny Noppert vs Daryl Gurney

De derde kwartfinale ging tussen de Nederlander Danny Noppert en de verdedigende kampioen Daryl Gurney. De eerste break werd geplaatst in de derde leg door Noppert, maar zag de Noord-Ier een leg later terug breaken met een 72-finish. Met een 16-darter wist Noppert voor de derde break op een rij te zorgen. Met een 130-finish in 12 darts verzilverde Noppert de break voor 4-2. In de zevende leg miste ‘Superchin’ twee darts op de dubbel, waardoor Noppert met een 103-finish op matchpoint kwam. Dankzij een 121-finish wist Noppert de partij met 6-2 te winnen.

Danny Noppert: 99,36 / 85,71%
Daryl Gurney: 93,55 / 40%

Devon Petersen vs Krzysztof Ratajski

De laatste kwartfinale ging tussen Devon Petersen en Krzysztof Ratajski. De heren waren in het begin van de partij erg aan elkaar gewaagd. In de zesde leg plaatste Petersen de eerste break van de partij, met een 14-darter kwam hij 4-2 voor. Een leg later werd de break in 12 darts verzilverd en kwam de Zuid-Afrikaan op matchpoint. Ratajski hield nog wel zijn eigen leg, maar zag een leg later Petersen met een 80-finish de wedstrijd 6-3 winnen.

Devon Petersen: 99,79 / 54,55%
Krzysztof Ratajski: 91,19 / 42,86%

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)