Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Humphries

Luke Humphries start nieuw seizoen met eerste PDC-titel

Luke Humphries is er zaterdag in geslaagd om zijn allereerste PDC-titel om zijn naam te schrijven. De Engelsman won Players Championship 1 door in de finale af te rekenen met Ryan Searle. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Het allereerste vloertoernooi van het nieuwe seizoen begon met 123 tourkaarthouders en 5 Challenge Tour spelers. De geplaatste spelers lieten in de eerste ronde meteen zijn waar ze voor komen. Er werden veel 100+ gemiddeldes gegooid. Van de top 16 werd alleen Brendan Dolan uitgeschakeld door de Belg Brian Raman. Vincent van der Voort kende geen goede start, hij gaf een 5-2 voorsprong weg tegen Cameron Menzies die met 6-5 won. Ook Mensur Suljovic, Martijn Kleermaker, Scott Mitchell, Gabriel Clemens en Simon Whitlock overleefden de eerste ronde niet.

De tweede ronde was het eindstation voor de nummer één van de wereld Gerwyn Price, zijn landgenoot Jim Williams versloeg hem met 6-4. Ook moesten we daarin afscheid nemen van Callan Rydz en Damon Heta.

Twee spelers van de Challenge Tour kende wel een sterke dag. Scott Williams en Lee Evans verloren bij de laatste 16. Evans won in de tweede ronde met 6-5 van Rob Cross, na een 0-5 achterstand! Premier League spelers als Gary Anderson, Jonny Clayton en Joe Cullen kenden ook een goede start aan het nieuwe Pro Tour seizoen, ze verloren alle drie in de kwartfinales.

Uiteindelijk waren het de nummers 9 en 14 geplaatste Ryan Searle en Luke Humphries die in de finale streden om de titel. Searle bereikte de finale ten koste van Geert de Vos (6-3), Niels Zonneveld (6-2), Cameron Menzies (6-2), Jason Lowe (6-1), Krzysztof Ratajski (6-1) en Peter Wright (7-5). Humphries versloeg op weg naar de finale Keegan Brown (6-0), Radek Szaganski (6-2), Kevin Doets (6-2), Ritchie Edhouse (6-3), Joe Cullen (6-5) en Daryl Gurney (7-6).

Finale

Luke Humphries begon enorm sterk aan de finale door de eerste 4 legs te pakken in 18,11,14 en 18 darts. Vanaf dat moment ging Ryan Searle beter scoren. In leg 5 miste Humphries 3 pijlen op de dubbel, waardoor Searle in 14 darts terug brak. De break werd vervolgens verzilverd met een 16-darter voor 4-2. In de zevende leg miste Humphries opnieuw pijlen op de dubbel, Searle brak met een belangrijke 117-finish terug naar 4-3. Toch kon ‘Heavy Metal’ de stand niet op 4-4 brengen, Humphries brak met een 15-darter meteen terug. Een geweldige 161-finish zorgde ervoor dat ‘Cool Hand Luke’ op een 6-3 voorsprong kwam. Leg 10 en 11 gingen met de darts mee, voordat Humphries met een 13-darter de finale met 8-4 naar zich toe trok en zo zijn allereerste grote PDC-titel op zijn naam schreef.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 100,55 / 47%
Ryan Searle: 94,05 / 50%

Nederlanders

De Nederlanders kenden een matige start aan het nieuwe seizoen. Slechts twee Nederlanders wisten hun bordfinale te halen, Kevin Doets, Berry van Peer en Michael van Gerwen. Dit was ook het einde voor hun. Doets verloor van Luke Humphries, Van Peer verloor van Dave Chisnall en Daryl Gurney won met 6-3 van Van Gerwen. Jimmy Hendriks, Jermaine Wattimena, Raymond van Barneveld, Niels Zonneveld, Luc Peters, Geert Nentjes, Danny Jansen en Dirk van Duijvenbode verloren in de tweede ronde.

Uitslagen

Kwartfinales
Ryan Searle 6-1 Krzysztof Ratajski
Peter Wright 6-0 Jonny Clayton
Daryl Gurney 6-5 Gary Anderson
Luke Humphries 6-5 Joe Cullen

Halve finales
Ryan Searle 7-5 Peter Wright
Luke Humphries 7-6 Daryl Gurney

Finale
Luke Humphries 8-4 Ryan Searle

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *