Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler - PDC World Championship 2024

Luke Littler blikt terug op verloren WK-finale: ‘Te veel eigen legs verloren’

Het is de 16-jarige Luke Littler woensdagavond niet gelukt om de allerjongste wereldkampioen darts te worden. In een spectaculaire finale was landgenoot Luke Humphries met 7-4 in sets te sterk. Na afloop kwam hij langs Viaplay-verslaggever Arjan van der Giessen.

Luke ‘The Nuke’ Littler was het verhaal van het afgelopen PDC WK. De tiener maakte zijn debuut op het WK en bereikte met zeges op o.a. Raymond van Barneveld en Rob Cross als jongste finalist ooit de WK-finale. Er werd veel van Littler verwacht door analisten, maar een finaleplaats overtrof al verwachtingen.

De wereldtitel zat er uiteindelijk niet in voor de jonge Engelsman, hij moest zich meerdere erkennen in de nieuwe nummer één van de wereld Luke Humphries. Toch ziet Littler de positieve dingen in van het bereiken van de finale.

“Ik heb een hoop ervaring opgedaan. Een hoop mensen kennen me nu en kijken tegen me op. Ik ben gewoon blij dat ik de finale heb gehaald, ik was al blij dat ik één wedstrijd won. Afgelopen drie à vier weken zijn een rollercoaster geweest”, aldus Littler tegenover Arjan van der Giessen.

In de finale kwam ‘The Nuke’ knap op een 4-2 voorsprong, maar wist vervolgens niet door te drukken. In de vijfde leg van set 7 miste Littler één pijl op dubbel 2 om er 5-2 in sets van te pakken. Vanaf dat moment domineerde Humphries de finale en won vijf sets op een rij om de wereldtitel te pakken.

Littler kan zichzelf weinig kwalijk nemen, al gaf hij na afloop wel aan waar hij in de finale tekortschoot.

“Ik ben een beetje teleurgesteld. Ik heb gewoon teveel eigen legs verloren, waardoor ik de kansen niet kon pakken. Dat is het enige negatieve. Misschien dat ik nog wat dubbels miste, maar ik was meer bezig om eigen legs te houden wat uiteindelijk niet lukte.”

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Luke Littler blikt terug op verloren WK-finale: ‘Te veel eigen legs verloren’