Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler - PDC World Championship 2024

Sensationele Littler overklast Van Barneveld: 16-jarige naar kwartfinale

Luke Littler blijft de dartswereld in zijn greep houden. De 16-jarige Engelsman speelt een sensationele wedstrijd tegen Raymond van Barneveld, waardoor hij de kwartfinale haalt.

Al een aantal dagen ging het maar over één ding: het mogelijke duel tussen Raymond van Barneveld en Luke Littler. Na zijn overwinning op Jim Williams verzekerde de vijfvoudig wereldkampioen zich van een treffen met het wonderkind. Met een 14-darter knalde Littler ook nog uit de startblokken, waardoor RVB meteen gewaarschuwd was. Hij haakt met een 16-darter nog wel aan, maar moest toezien hoe zijn Engelse tegenstander met legs in 16 en 11 pijlen meteen zijn stempel drukte.

Littler deelt klap na klap uit

Ook in set twee was het Littler die het initiatief nam. In 14 pijlen greep hij meteen de break, waarna hij ook zijn eigen leg hield. Van Barneveld gooide boven de 100 gemiddeld, maar ging met een kansloos gevoel de tweede onderbreking in nadat hij ook nog een 12-darter om de oren kreeg. Toch leek de Nederlander er nog in te geloven. Nadat Littler 100 uitgooide via twee keer dubbel 20, was het ‘Barney’ die 127 via de bull finishte. Met een knappe 80-finish brak hij daarna zijn jonge tegenstander, waarna een ommekeer even aanstaande leek. Twee gemiste setdarts op dubbel 16 later was de hoop daarop echter alweer verdwenen. Littler profiteerde, waarna hij met een 13-darter nog maar weer een klap uitdeelde. De stand kwam op 3-0: de kansen op de overwinning verdwenen als sneeuw voor de zon.

Sprookje duurt voort: ‘The Nuke’ naar kwartfinale

Een paar jaar geleden zou Van Barneveld zich allang gewonnen hebben gegeven, maar tegenwoordig straalt hij weer strijdlust uit. Met een 13-darter bleef hij zijn hoge niveau volhouden, maar ook Littler zakte niet heel ver in. In set vier kwam er een beslissende leg aan te pas, wat ook meteen betekende dat ‘The Nuke’ op matchpoint kwam. Een matchdart kwam er echter nog niet: met een 14-darter sloeg RVB eindelijk op een belangrijk moment wel toe, waardoor hij zijn eerste set won. Wilde hij voor een majestueuze comeback zorgen, zou hij Littler echter in set vijf moeten breken. Dit bleek een kansloze missie: de wereldkampioen bij de jeugd bleef bizar sterk in zijn eigen legs. Met 14, 11 en 13 pijlen gaf hij Van Barneveld bijna geen kans. Het sprookje duurt zo nog even voort: in de kwartfinale treft de sensatie van dit WK Brendan Dolan.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Raymond van Barneveld: 99.61 / 45%
Luke Littler: 105.01 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Sensationele Littler overklast Van Barneveld: 16-jarige naar kwartfinale