Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Niels Zonneveld blijft ondanks goed jaar kritisch: ‘Één uit tien is veel te weinig vind ik’

Niels Zonneveld heeft begin januari op Q-School voor de derde keer een tourkaart gepakt. Ten opzichte van de afgelopen twee keren is de Nederlander dit keer wél sterk begonnen. Darts Actueel sprak met de Nederlander.

In de afgelopen twee keren dat Niels Zonneveld zijn tourkaart pakte, lukte het hem niet om zich te kwalificeren voor het WK en de Players Championship Finals in zijn eerste jaar, wat uiteindelijk leidde tot het verlies van zijn tourkaart. Op dit moment staat de Nederlander op beide toernooien, al moet er voor WK-plaatsing nog wel één en ander gebeuren om deelname veilig te stellen. “Ja het is de eerste keer dat het gewoon goed gaat in richting naar het WK en de Players Championship Finals is zo goed als binnen. Dus laten we daar voor gaan en een keer een goed eerste jaar neerzetten.”

Gestopt met werken

Sinds het begin van dit jaar is Zonneveld gestopt met werken. Voorheen was hij werkzaam als accountant bij Nuwea. Het lijkt erop dat deze beslissing een juiste is geweest, als we kijken naar de resultaten tot nu toe. Zonneveld wil echter niet overhaast concluderen dat het stoppen met werken de enige reden is voor zijn huidige succes.

“Ik doe er nu veel meer aan, ik ben nu veel meer gefocust op het darten en niks meer daar buiten. Daar in kun je misschien wel denken dat het zijn vruchten afwerpt, omdat ik nu niet meer werk. Vorig jaar ging het ook goed en toen werkte ik er nog naast. Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar het is in ieder geval fijn dat als je stopt met werken het nog steeds goed loopt.”

Euro Tour Qualifiers

Zonneveld heeft tot nu toe in 2023 een bedrag van 18.000 pond verdiend, waarvan 15.250 pond afkomstig is van gewonnen wedstrijden op de Players Championships. Dit toont aan dat zijn resultaten op de Euro Tour (Qualifiers) nog niet optimaal zijn. Hij heeft zich namelijk slechts voor één van deze toernooien weten te kwalificeren. Ook Zonneveld is kritisch: “Ik heb vier keer de plaatsingswedstrijd verloren, terwijl ik zeker kansen had om te winnen. Pak je die wel, dan ben je 5 uit 5, nu ben je 1 uit 10.

Ik vind dat van mezelf veel te weinig, plus het was ook nog de eerste van het jaar waar ik me voor kwalificeerde, dus dan heb je negen keer niks. Als je het op de Pro Tour kan rechttrekken, is dat dan wel weer een fijn gevoel, maar de Euro Tours moeten wel een keer komen, dit is ook niet heel geweldig.”

Er komen nog drie Euro Tour Qualifiers aan dit jaar, waarvan twee aankomende maandag. Zonneveld weet waar de verbeterpunten liggen. “Vooral de wedstrijden eerder op slot gooien. Ik heb vaak een plaatsingswedstrijd voor de Euro Tour, dan wil je op het moment dat je voorkomt, dat je een break pakt, de break ook behouden en zakelijk naar de overwinning gaan. Dat zijn gewoon belangrijke punten (ponden red.) voor de ranking”, besluit Zonneveld.

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Niels Zonneveld blijft ondanks goed jaar kritisch: ‘Één uit tien is veel te weinig vind ik’