Noppert houdt kans op EK, ook de Zwaan naar Gibraltar

Danny Noppert heeft zijn kansen op het EK levend gehoudend. De Fries kwalificeerde zich voor de Gibraltar Darts Trophy, de laatste Euro Tour van het jaar.

In de finale was ‘Noppie’ met 6-4 te sterk voor Rowby-John Rodriguez, nadat hij terugkwam van en 4-2 achterstand. Eerder had hij ook al John Michael verslagen. Noppert wordt uit Nederlands oogpunt vergezeld door Jeffrey de Zwaan. ‘The Black Cobra’ kwam bij de laatste 24 nog goed weg tegen Martin Schindler, waar hij in een beslissende leg een 15-darter gooide om te winnen. In de finale versloeg hij Ron Meulenkamp ruim, het werd 6-1.

Ook twee Belgen wisten zich te plaatsen voor Gibraltar. Kim Huybrechts noteerde een gemiddelde van 102.8 tegen Yordi Meeuwisse (6-1), waarna hij ook Cristo Reyes (6-3) en Max Hopp (6-4) werden verslagen. Dimitri van den Bergh zette een grote stap richting het WK, hij won achtereenvolgens van Madars Razma (6-2) en Geert Nentjes (6-2).

José de Sousa en Darius Labanauskas completeerden het zestal. De Portugees, vorige week winnaar op de Pro Tour, versloeg eerst Jose Justicia (6-1). Tegen Christian Kist gooide hij vervolgens een 9-darter en won hij ook met 6-1. In de finale leek hij tekort te komen tegen Gabriel Clemens, maar een 5-1 achterstand boog hij compleet om naar een 6-5 overwinning. Labanauskas rekende op zijn weg af met 3 Nederlanders. Zowel Mario Robbe (6-3) als Benito van de Pas (6-0) en Dirk van Duijvenbode (6-2) kregen ruim klop.

Jeffrey de Zwaan 6-1 Ron Meulenkamp
Danny Noppert 6-4 Rowby-John Rodriguez
Kim Huybrechts 6-4 Max Hopp
Darius Labanauskas 6-2 Dirk van Duijvenbode
Dimitri van den Bergh 6-2 Geert Nentjes 
José de Sousa 6-5 Gabriel Clemens

 

Deel met:


Plaats een reactie