Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Championship 2023

Noppert verslaat Cross na moeizame wedstrijd

Danny Noppert heeft de laatste acht op het EK gehaald door te winnen van Rob Cross. Rob Cross won het EK al twee keer eerder maar kon geen potten breken tegen Danny Noppert: 10-7.

Danny Noppert begon het affiche tegen Cross als een van drie Nederlanders die nog in het toernooi zitten. Na een spetterende eerste ronde van Danny Noppert, waarin ‘The Freeze’ tot 107 gemiddeld kwam. Was deze wedstrijd een stuk moeizamer. Beide mannen lieten veel dubbels liggen en ook scorend was het lang ondermaats. Tot 5-5 ging het gelijk op met breaks over en weer voordat Cross uitliep naar 5-7.

Noppert leek in geslagen positie aangezien hij nog altijd rond de 90 gemiddeld gooide. Zo’n 17 punten lager als zijn partij van donderdag. Echter vond Noppert een versnelling hoger en brak Cross een leg later weer terug en kwam op gelijke hoogte. Vervolgens hield Noppert zijn eigen leg en brak Cross een leg later middels een 12 darter. Cross kon vervolgens niet meer terug slaan en zo won Noppert via Tops met 10-7 van de tweevoudig Europeeskampioen. Voor de derde keer op rij bereikte Noppert zo de kwartfinale van het EK. Hierin zal hij spelen tegen Gerwyn Price of Nathan Aspinall.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Danny Noppert: 93.54 / 38.46%
Rob Cross: 92.86 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *