Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - German Darts Championship 2023

Van Gerwen ontsnapt: Razma mist twee matchdarts

Michael van Gerwen heeft de tweede ronde van het EK bereikt, al ging het niet zonder slag of stoot. Madars Razma miste twee matchdarts, waarna de Nederlander alsnog toesloeg.

Als laatste van de vijf Nederlanders mocht ook Michael van Gerwen zijn opwachting maken op het EK. Voor ‘Mighty Mike’ is het alweer zes jaar geleden dat hij deze titel op zijn naam schreef: hoog tijd voor een nieuwe zege. Met Madars Razma kreeg hij in ieder geval een gunstige loting, en ook de start was goed. 148 ging meteen uit in de eerste leg, nadat de Let twee pijlen op dubbel 10 had gemist. Razma miste een leg later dubbel 12 voor een 138-finish, waardoor MVG meteen weer toe kon slaan. De Nederlander kwam even onder druk te staan door zijn tegenstander, maar met een 108-finish wist hij zich hier knap onderuit te spelen.

Razma wist door twee keer zijn eigen leg te houden echter goed aan te sluiten: de Let gooide bij een 3-2 achterstand boven de 100 gemiddeld. Hij leek steeds beter in het spel te komen, en met een 11-darter kwam hij zelfs langszij. Een 112-finish volgde: ‘Latvian Razmatazz’ kwam op 5-4 en had de wedstrijd in handen. Een leg later kwam er meteen een matchdart, maar vanaf 80 werd tops net gemist. Van Gerwen begon de beslissende leg ouderwets met een 180, maar ook in deze leg was het Razma die de eerste kans kreeg. Vanaf 142 miste hij wéér tops, waarna MVG wél toesloeg. 68 ging uit voor een 12-darter: op het moment dat het moest stond ie er weer.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 97.86 / 75%
Madars Razma: 104.92 / 38.5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *