Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Noppert - Dutch Darts Championship 2023

Noppert wint; twee verrassende uitslagen in Nieuw-Zeeland

Vrijdagochtend Nederlandse tijd ging de New Zealand Darts Masters van start. Danny Noppert is de enige Nederlander die deelneemt aan het toernooi down-under.

Rob Cross 6-3 Warren Parry

Rob Cross mocht het toernooi openen tegen de lokale routinier Warren Parry. De heren gooiden bepaald geen hoogstaande partij, waarin de eerste vijf legs zelfs geen enkele 15-darter of beter opleverde. De Engelsman wist de partij echter wel te winnen, mede doordat hij in de laatste twee legs van de partij wel een aantal goede legs gooide. Met een 15- en een 14-darter gooide Cross de partij in het slot.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Rob Cross: 82,2 / 31,6%
Warren Parry: 76,29 / 21,4%

Damon Heta 6-2 Darren Herewini

Damon Heta was als tweede geplaatste speler aan de beurt op het podium. Hij mocht het opnemen tegen de Nieuw-Zeelander Darren Herewini en de Aussie zou deze partij weten te winnen. ‘The Heat wist zijn legs te winnen in 15, 15, 17, 16, 17 en 15 darts, waarmee hij zich ten koste van Herewini plaatste voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Damon Heta: 89,54 / 31,6%
Darren Herewini: 80,95 / 22,2%

Dimitri van den Bergh 2-6 Haupai Puha

De derde partij van de sessie zou de eerste verrassende uitslag opleveren. Beide heren speelden een goed niveau en het was de Nieuw-Zeelander Puha die de Belgische darter wist te verrassen. Tot aan een 2-2 tussenstand ging het gelijk op, maar na de eerste break van Puha was de ban gebroken. De Nieuw-Zeelander liep met een 15-, 15- ,12- uit naar een 5-2 voorsprong. Met een 21-darter trok hij de partij over de streep en zorgde hij voor de eerste verrassing.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 98,66 / 22,2%
Haupai Puha: 96,27% / 35,3%

Peter Wright 3- 6 Jonny Tata

Ook deze partij zou een verrassing opleveren. De relatief onbekende Jonny Tata begon nog ietwat nerveus tegen Peter Wright door 120 dood te gooien, maar rechtte daarna de rug. Beide heren scoorden een nagenoeg gemiddelde en ook de kansen op de dubbels was men even goed. Het enige verschil was dat Tata liefst 19 pijlen op de dubbel kreeg in de negen gespeelde legs, tegenover tien voor Wright. Met een afsluitende 18-darter legde Tata zijn Schotse tegenstander met 3-6 over de knie.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Peter Wright: 84,02 / 30%
Jonny Tata: 84,06 / 31,6%

Nathan Aspinall 6-2 Kayden Milne

Na twee verrassende uitslagen ging de vijfde wedstrijd van het toernooi wél naar de te verwachten winnaar. Aspinall kwam nog op een 0-1 achterstand tegen Milne, maar nam daarna het heft in handen. ‘The Asp’ pakte vijf legs op een rij en kwam hiermee in no-time op matchpoint. Milne deed met een 19-darter nog wel wat terug, maar met een 15-darter gooide Aspinall de wedstrijd in het slot.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 92,63 / 30%
Kayden Milne: 87,38 / 14,3%

Gerwyn Price 6-1 Simon Whitlock

Gerwyn Price liet tegen de Australiër Simon Whitlock een prima niveau zien. ‘The Iceman’ gooide een gemiddelde van ruim 97, waar Whitlock met ruim 84 niet aan kon tippen. Whitlock kwam met een 104-finish in 15 darts nog wel op een 0-1 voorsprong, maar voelde daarna de wedstrijd uit handen glippen. Price pakte zes legs op een rij en plaatste zich voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 97,21 / 50%
Simon Whitlock: 84,66 / 33,3%

Michael Smith 6-5 Darren Penhall

Michael Smith kende in zijn partij de nodige moeite met Darren Penhall. De regerend wereldkampioen haalde niet helemaal zijn niveau en moest, mede door het ijzersterke finishen van zijn tegenstander, zelfs een beslissende laatste leg spelen. Hierin nam hij wel afstand van Penhall, waarmee ook Smith zich plaatst voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael Smith: 89,63 / 33,3%
Darren Penhall: 88,62 / 71,4%

Danny Noppert 6-2 Ben Robb

Onze landgenoot Danny Noppert kwam tijdens de laatste wedstrijd in actie. Zijn tegenstander was de beste speler van Nieuw-Zeeland, genaamd Ben Robb. Beide heren speelden een goede partij, maar het was Noppert die gretig profiteerde van een aantal missers op de dubbel van Robb. ‘The Freeze’ liep uit naar een 5-1 voorsprong, mede dankzij een mooie 120-finish. De eerste matchdart werd gemist door Noppert, waardoor Robb terugkwam tot 5-2. Een spannende wedstrijd zou het echter niet meer worden. Noppert raakte de dubbel 10 en plaatste zich voor zijn kwartfinale tegen Gerwyn Price.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 98,08 / 54,5%
Ben Robb: 98,29 / 20%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *