Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves - Grand Slam of Darts 2023

Record én titel voor Greaves, Suzuki beloont haarzelf

Beau Greaves en Mikuru Suzuki hebben het tweede weekend van de Women’s Series afgesloten met een titel. De Engelse deed dat zelfs op bijzondere wijze: zonder een leg te verliezen.

Women’s Series 7

Waar Beau Greaves na het winnen van Women’s Series 6 al heel blij was dat ze weer eens een titel greep, zal ze de zondag al helemaal met een goed gevoel zijn begonnen. Op ouderwets dominante manier worstelde zich een weg door het veld: tot de finale verloor de tweevoudig wereldkampioen geen enkele leg. Fallon Sherrock kreeg het op weg naar de eindstrijd een stuk moeilijker, al noteerde zij ook overtuigende overwinningen op onder andere Lorraine Winstanley en Mikuru Suzuki. Desiree Geel en Aileen de Graaf schopten het tot de laatste 16, maar voor het eerst dit weekend stond er geen Nederlandse dartster in de kwartfinale.

Zou Greaves dan het ‘onmogelijke’ voor elkaar krijgen door een toernooi lang geen enkele leg te verliezen? Het antwoord werd ja. Met een 18-darter liet ze Sherrock nog even aan legwinst ruiken, maar met legs in 12, 13 en 16 racede ze naar een 4-0 voorsprong. In de laatste leek kreeg Sherrock nog een kans op tops, maar nadat die mis ging maakte Greaves het keihard af. Het spel waarmee ze in 2023 al domineerde leek terug.

Women’s Series 8

Een toernooi later leek Greaves wederom niet te stoppen. Priscilla Steenbergen mocht dan wel de eerste zijn die deze dag een leg van haar afsnoepte, maar de weg naar de finale lag ook nu weer open. Noa-Lynn van Leuven kon haar in de halve finale niet afstoppen. De Nederlandse had in de kwartfinale nog wel afgerekend met Fallon Sherrock. Mikuru Suzuki kon via de andere helft doorstootten naar de finale, door onder andere af te rekenen met Deta Hedman en Lisa Ashton.

In de eerste drie legs ging het gelijk op in de finale, maar daarna was het woord aan de Japanse dartster. Door meerdere missers op de dubbel van Greaves kon Suzuki de break plaatsen, die ze daarna ook verzilverde. Greaves bleef te slordig op de dubbels, waardoor het geen drie op een rij werd. Suzuki boekte een ruime zege en zette haar totaal dit jaar op twee, hetzelfde aantal als Greaves, Sherrock én Van Leuven.

Uitslagen

Women’s Series 7
Halve Finales
Beau Greaves 5-0 Robyn Byrne
Fallon Sherrock 5-2 Mikuru Suzuki

Finale
Beau Greaves 5-0 Fallon Sherrock

Women’s Series 8
Halve Finales
Beau Greaves 5-2 Noa-Lynn van Leuven
Mikuru Suzuki 5-1 Lisa Ashton

Finale
Mikuru Suzuki 5-1 Beau Greaves

Stand

Na acht toernooien is er een duidelijke top vier, met een nog duidelijkere nummer één. Beau Greaves heeft de leiding weer stevig in handen, terwijl Van Leuven aanhaakt bij de top.

  1. Beau Greaves 8400
  2. Fallon Sherrock 6900
  3. Mikuru Suzuki 6300
  4. Noa-Lynn van Leuven 5900
  5. Lisa Ashton 2800
  6. Katie Sheldon 2200
  7. Robyn Byrne 1900
  8. Deta Hedman 1800
Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *