Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen schiet uit de startblokken: Rock met speels gemak geklopt

Michael van Gerwen is zijn jacht op een nieuwe titel op de World Grand Prix uitstekend begonnen. De Nederlander had geen kind aan een matige Josh Rock: 2-0.

Nadat Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld er op maandagavond al snel uitvlogen was het aan Michael van Gerwen om de Nederlandse eer te redden. Vorig jaar was ‘Mighty Mike’ de sterkste op de World Grand Prix en dat wilde hij maar wat graag weer worden. Tegen Josh Rock toonde hij meteen dat het met de vorm goed zit. Een 14-darter werd opgevolgd door een leg in 12 pijlen: het zag er direct erg sterk uit. Rock hield zijn eigen leg, maar zag Van Gerwen daarna starten met een score van 160. In 18 pijlen was de leg voor de Nederlander, waardoor ook de set binnen was.

Met een 14-darter was MVG ook vanuit de onderbreking meteen wakker. Een 18-darter volgde: Josh Rock zag de bui al hangen. De Noord-Ier kon het gevecht niet aan en werd volkomen weggeblazen door Van Gerwen. Met een 15-darter maakte de nummer twee van de wereld het sterk af: op donderdag wacht Chris Dobey.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 95.74 / 75%
Josh Rock: 73.44 / 20%

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *