Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen vs Dimitri van den Bergh

Van Gerwen verpulvert Van den Bergh voor plek in WK-finale 

Michael van Gerwen was maandagavond in de halve finale van het WK ruim te sterk voor de Belgische Dimitri Van den Bergh. Met een uitslag van 6-0 plaatste de Nederlander zich voor de zesde keer in zijn carrière voor de finale van het wereldkampioenschap.  

Het was aan ‘Mighty Mike’ om het duel af te trappen en hij had even nodig om in te komen. Nadat beide heren wat zoekende waren naar de triples, maar wel hun legs behielden, wist Van den Bergh met een maximale 170-finish zijn Nederlandse tegenstander al vlug te ‘breaken’. De schade bleef echter beperkt. Doordat Van Gerwen in veertien pijlen een break terugplaatste en deze in elf ook verzilverde, haalde hij de eerste set binnen. 

Daarop kon Van Gerwen voortbouwen, want na een korte pauze profiteerde hij van Van den Berghs gemiste dubbels om een leg van hem af te snoepen. Met het veiligstellen van zijn eigen leg en nog een break in respectievelijk veertien en vijftien pijlen, stond de felgroen geklede Vlijmenaar al snel 2-0 voor.

Discussie beïnvloedt Van Gerwen geenszins

Ook set nummer drie ging met 3-0 naar Van Gerwen. In twaalf pijlen behield hij zijn eigen leg, waarna er wat discussie tussen de twee spelers ontstond over of Van Gerwen niet te dicht achterop Van den Bergh stond of over dat hij aan het stampen was tijdens het gooien. Maar dat leek de Nederlander niet negatief te beïnvloeden, want met een 12-darter en 170-finish plaatste hij een break. Aan elf pijlen had hij vervolgens genoeg om de derde set en achtste leg op rij te pakken. 

Daarop kreeg Van Gerwen iets meer tegendruk. Nadat beiden hun eigen legs behielden, plaatste de Nederlander in dertien pijlen een break, waarna Van den Bergh in twaalf darts de leg meteen weer terugpikte. Allebei de spelers misten even later de kans om de set binnen te halen, maar het was opnieuw Van Gerwen die aan het langste eind trok.   

Eindsprint

‘Mighty Mike’ wist door te pakken door vervolgens zijn eigen leg veilig te stellen in dertien pijlen en daar in elf darts een break aan toe te voegen. In hetzelfde aantal kon hij deze ook verzilveren om de tussenstand naar 5-0 te brengen. 

Als sprint naar de finishlijn gooide Van Gerwen twee legs in dertien pijlen om Van den Bergh te ‘breaken’ en zijn eigen leg te behouden. In hetzelfde aantal darts greep hij daarop de overwinning met een setstand van 6-0 en maakte hij een eind aan ‘The Dreammaker’ zijn run op het WK. Dinsdag zal de Nederlander het opnemen tegen Michael Smith in de finale. 

Gemiddeldes/dubbelpercentages: 
Dimitri Van den Bergh: 96.46 / 26.7% 
Michael van Gerwen: 108.28 / 58.1% 

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *