Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - Grand Slam of Darts 2023

Van Veen kan niet op tegen weergeloze partij van Price

Gian van Veen heeft ook zijn laatste partij op de Grand Slam of Darts niet weten te winnen. De nummer vijf van de wereld Gerwyn Price won met indrukwekkende cijfers. Lees hier meer.

De avondsessie van dag 3 van de Grand Slam of Darts begon met een partij om des keizers baard. Gian van Veen had zijn eerste twee partijen verloren en was al uitgeschakeld. Gerwyn Price had met overwinningen van 5-0 en 5-1 zich al verzekerd van de koppositie van de groep.

Toch moet de partij gespeeld worden, die werd begonnen door Gerwyn Price. Met finishes van 107 en 108 liet de Welshmen meteen zijn klasse zien. Van Veen kwam in de derde leg met een prima antwoord, een 121-finish zorgde ervoor dat de Nederlander op het scorebord kwam. In de vierde leg stond Van Veen na 12 pijlen op tops, maar kreeg geen kans meer voor de break. Price gooide in 13 pijlen uit voor een 3-1 voorsprong.

‘The Iceman’ begon leg 5 met twee maximale scores om aan te leggen voor een perfecte leg. Uiteindelijk ging het met de zevende pijl via de triple 19 mis. Ondanks dat, wist Price met een 97-finish Van Veen nogmaals te breaken en kwam zo op matchpoint; 4-1. Price rondde het vervolgens in zijn eigen leg met een derde 100+ finish af, een 121-finish zorgde voor een 5-1 zege. De drievoudig Grand Slam of Darts-winaar noteerde daarbij een gemiddelde van 112,3!

Ondanks drie nederlagen kan Van Veen enigzins met opgeheven hoofd terugkijken op zijn debuut op de Grand Slam. Zonder overwinningen produceerde de Nederlander wel prima niveau, alleen had hij het geluk niet aan zijn zij met twee tegenstanders die een 100+ gemiddelde tegen hem noteerde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 112,30 / 83,3%
Gian van Veen: 99,04 / 100%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *