Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - Grand Slam of Darts 2023

Van Peer sluit Grand Slam af met derde nederlaag: Rock ook te sterk

Berry van Peer is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. De Nederlander heeft ook zijn laatste groepswedstrijd verloren, er werd met 5-1 verloren van Josh Rock. Lees hier meer.

Ook voor Berry van Peer was het al bekend dat hij niet meer door kon gaan naar de laatste 16, terwijl Josh Rock zich met twee overwinningen al had geplaatst voor de laatste 16. Echter was de eindpositie voor beide spelers in de groep nog niet bekend. Zo kon Van Peer nog op een derde plek eindigen en Rock op een tweede plek.

Van Peer mocht de tweede partij van de avond beginnen. Van Peer stond na 15 pijlen prima te wachten op tops, maar kreeg geen kans meer. Met een 96-finsih met twee keer dubbel 18 plaatste Rock meteen de break. Toch kreeg Van Peer in de tweede leg de kans om de break ongedaan te maken, maar een 66-finish werd gemist op dubbel 18. Hierdoor kon Rock in 19 darts de break toch verzilveren.

Van Peer kreeg het scorend niet voor elkaar in zijn eigen legs en liep in leg drie opnieuw tegen een break aan, 16 pijlen was voor de Noord-Ier genoeg voor een 3-0 voorsprong. Ook deze break werd verzilverd, nadat Van Peer twee pijlen op de dubbel miste. Een whitewash werd het niet, ‘Bionic’ produceerde een 12-darter om de eer te redden. Een leg later kreeg Van Peer drie pijlen op de dubbel om er ook nog 4-2 van te maken, maar liet die kans onbenut. Rock wist de partij uiteindelijk in 23 pijlen (!) met 5-1 naar zich toe te trekken en wint daarmee groep B.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Josh Rock: 84,24 / 31,3%
Berry van Peer: 84,79 / 14,3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *