Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - German Darts Open 2023

Van Veen verspeelt kans op World Grand Prix

Gian van Veen verspeelde zijn kans op de World Grand Prix. In een matige wedstrijd wist hij scorend het niveau niet te vinden en mistte hij net te veel kansen en verloor zo met 6-4 van Damon Heta. Lees hier meer.

Gian van Veen had veel moeite in de derde ronde van de Hungary Darts Trophy. Scorend kwam Van Veen niet op zijn niveau en ook finishend liet hij de kansen liggen. Hoewel Van Veen mocht beginnen aan de wedstrijd, nam Damon Heta gelijk het initiatief over in de wedstrijd. Van Veen gaf gelijk in de eerste leg te break weg en zo gaf hij het initatief uit handen. Van Veen wist vervolgens wel de eigen legs te houden en bleef zo in de wedstrijd hangen. In de achtste leg wist Van Veen zelfs te breken, maar hij gaf de break ook gelijk weer weg. Zo kwam hij net te kort.

Het was geen wedstrijd met een hoog niveau. De gemiddeldes kwamen niet boven de 90 uit, Slechts vier van de eerste acht legs werd in vijf beurten uit gegooid, Heta mocht twee legs winnen met een 21-darter en er werden veel dubbels gemist. Drie missers van Van Veen op de dubbel in de eerste leg kostte Van Veen gelijk de break. Heta mistte op zijn beurt drie pijlen in de achtste leg en gaf zo de break weg.

De definitieve tik volgde in de negende leg. Van Veen kreeg 62 niet uit om zijn leg te houden. Heta mocht zo met een 14-darter breken naar 5-4. Deze break wist Heta ook te houden en zo won Damon Heta de wedstrijd. Van Veen verspeelde zo zijn kansen op de World Grand Prix, een overwinning had genoeg geweest voor zijn debuut op het dubbel in dubbel uit-toernooi.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Damon Heta: 85.31 / 37.5%
Gian van Veen: 86.57 / 44.4%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *