Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Darts Matchplay 2023

Noppert laat Williams ontsnappen

Danny Noppert is er niet in geslaagd om van Scott Williams te winnen. Noppert creëerde ontzettend veel kansen in de legs van Williams, maar wist vaak niet te breken. Uiteindelijk pakte Williams de beslissende leg. Lees hier meer.

De eerste helft van de wedstrijd kende twee fases. Danny Noppert begon de wedstrijd overtuigend. In de eerste leg kwam hij er gelijk lekker in door een 148-finish en een break. Vervolgens werd de break ook verzilvert via een leg in vijf beurten. In de derde leg leek Noppert ook op weg naar 3-0, maar hij miste twee pijlen op de Dubbel. Vervolgens kwam er een overtuigende fase van Scott Williams. Williams profiteerde van de missers van Noppert en wist ook de break terug te pakken. Noppert was namelijk niet in zes beurten uit en zo werd het weer 2-2.

In het tweede deel van de wedstrijd leek Noppert de sterkste. Beiden spelers hadden veel moeite om de eigen legs te houden, Noppert kreeg veel kansen in de legs van Williams. Noppert leek in de zevende leg te breken via twee 180-ers, maar hij miste erg veel op de dubbel waardoor Williams weg kon komen. Ook in de negende leg was Noppert op weg naar de break, maar ook in deze leg miste Noppert twee pijlen op D19 en zo mocht Williams weer ontsnappen. Noppert moest nu twee legs op rij winnen. Hij wist in ieder geval een last-leg decider af te dwingen, maar dit was niet genoeg. Williams wist een 180-er te gooien en Noppert kreeg er zo geen druk op. Williams miste nog drie matchdarts, maar de vierde ging er toch in. Noppert liet Williams ontsnappen.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Scott Williams: 89.77 / 35.3%
Danny Noppert: 91.41 / 27.8%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *