Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

WDF Weekoverzicht: Drie Nederlandse titels in België

In België waren het afgelopen weekend de Nederlanders die er met de buit vandoor gingen. Wesley Plaisier, Noa-Lynn van Leuven en Sydnee de Vries grepen alle drie een titel.

Antwerp Open

Nederland heeft met de Dutch Open slechts één WDF-toernooi, onze zuiderburen hebben er maar liefst vier. De eerste twee stonden afgelopen weekend op de agenda in Antwerpen. Zoals gewoonlijk reizen er een hoop van onze landgenoten af naar ons buurland, en tijdens het eerste toernooi was dat ook in de resultaten te zien. Wesley Plaisier en Moreno Blom haalden de halve finale van het mannentoernooi, waarin Plaisier de sterkste van de twee bleek. In de finale rekende de winnaar van de World Masters af met de teruggekeerde Matthew Edgar.

Bij de vrouwen liet Aletta Wajer zich weer zien: in de halve finale moest ze echter haar meerdere erkennen in Deta Hedman. De Engelse maakt het bij de PDC nog niet waar, maar bij de WDF rijgt ze de titels aan elkaar. Ook in België was het raak: de verrassende Monique Leßmeister werd in de finale verslagen. Beide de jeugd was er succes voor de Belgen: Runne van Damme won bij de jongens, terwijl Jana Leys bij de meisjes de finale haalde.

Heren
Halve Finales
Wesley Plaisier 4-3 Moreno Blom
Matthew Edgar 4-0 David Wawrzewski

Finale
Wesley Plaisier 5-2 Matthew Edgar

Dames
Halve Finales
Deta Hedman 4-1 Aletta Wajer
Monique Leßmeister 4-1 Kirsty Hutchinson

Finale
Deta Hedman 5-4 Monique Leßmeister

Jongens
Finale
Runne van Damme 4-2 Matteo Gesquiere

Meisjes
Finale
Paige Pauling 4-0 Jana Leys

Belgium Open

Een dag later lagen de kaarten er heel ander bij in België. Andy Baetens verloor op de zaterdag nog verrassend vroeg, op de zondag behaalde hij de finale. Francois Schweyen, die dit jaar bij de PDC al de Belgian Darts Open speelde, mocht de beker optillen. Het darten zit in België in de lift, dat is duidelijk.

Bij de vrouwen is dat nog niet helemaal het geval: de Nederlanders zijn hierin nog oppermachtig. Noa-Lynn van Leuven verdedigde de Nederlandse eer in de halve finales, waarin ze afrekende met de Deense Henriette Honoré. Rhian O’Sullivan werd haar tegenstander in de finale. Met 5-3 ging de titel naar Van Leuven, die bezig is aan een topseizoen. Paige Pauling wist bij de meisjes voor de dubbel te zorgen, terwijl Sydnee de Vries voor de derde Nederlandse titel van het weekend zorgde door het toernooi bij de jongens te winnen.

Heren
Halve Finales
Francois Schweyen 4-1 Owen McNiven
Andy Baetens 4-0 Stefaan Deprez

Finale
Francois Schweyen 5-2 Andy Baetens

Dames
Halve Finales
Noa-Lynn van Leuven 4-1 Henriette Honoré
Rhian O’Sullivan 4-3 Kirsty Hutchinson

Finale
Noa-Lynn van Leuven 5-3 Rhian O’Sullivan

Jongens
Finale
Sydnee de Vries 4-3 Lex Paeshuyse

Meisjes
Finale
Paige Pauling 4-1 Jana Leys

Bud Brick Memorial

Ook in Japan stonden er dit weekend twee toernooien op de planning. In het toernooi met de fantastische naam ‘Bud Brick Memorial’ troffen de nummer vier en vijf van de PDC Asian Tour elkaar in de halve finale. Jun Matsuda klopte Paul Lim, maar moest in de finale het onderspit delven tegen Ryuta Arihara. Ook bij de vrouwen verloor de favoriet in de finale: Mikuru Suzuki werd aan de kant gezet door Yukie Sakaguchi.

Heren
Halve Finales
Ryuta Arihara 4-0 Ryusei Azemoto
Jun Matsuda 4-3 Paul Lim

Finale
Ryuta Arihara 5-4 Jun Matsuda

Dames
Halve Finales
Yukie Sakaguchi 4-1 Mayumi Ouchi
Mikuru Suzuki 4-2 Kiyo Shimizu

Finale
Yukie Sakaguchi 5-2 Mikuru Suzuki

Japan Open

Een toernooi later wisten Jun Matsuda en Paul Lim weer beide de halve finale te halen. Matsuda haalde weer de eindstrijd, Lim ging weer onderuit. De 69-jarige verslikte zich in Kentaro Nishioka. Ook deze finale eindigde in 5-4, maar dit keer was het wel Matsuda die zijn handen omhoog mocht doen als winnaar. Mayumi Ouchi mocht dat bij de dames. De Japanse, die in december ook het WDF WK mag spelen, wist in de finale af te rekenen met Kasumi Sato.

Heren
Halve Finales
Jun Matsuda 4-2 Dai Chihara
Kentaro Nishioka 4-3 Paul Lim

Finale
Jun Matsuda 5-4 Kentaro Nishioka

Dames
Halve Finales
Mayumi Ouchi 4-3 Yukie Sakaguchi
Kasumi Sato 4-2 Mikuru Suzuki

Finale
Mayumi Ouchi 5-1 Kasumi Sato

Jeugd
Finale
Yuta Katou 3-0 Souta Sobatani

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *