Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross - European Darts Grand Prix 2023

Acht keer is scheepsrecht: Rob Cross wint op European Tour

Rob Cross heeft dan eindelijk zijn eerste titel op de European Tour te pakken. Na zeven eerdere verloren finales was hij in Sindelfingen wel de sterkste: Luke Humphries werd met 8-6 verslagen.

Een spannendere ontknoping kon de European Darts Grand Prix niet krijgen: niet alleen werd er gestreden om een titel en 30.000 pond, de winnaar verzekerde zich ook van een plek op de World Cup. Luke Humphries wist voorafgaand aan dit weekend dat alleen een titel hem een plek naast Michael Smith in team Engeland zou opleveren. Tegen directe concurrent Rob Cross had hij dit nog steeds in eigen hand. Met een 13-darter startte hij sterk, waarna hij een leg later één pijl miste voor de break. Drie legs later lukte Cross dit wel: met een 10-darter snoepte hij de leg van Humphries af, waardoor hij op 3-2 kwam.

Met een 14-darter brak Humphries meteen terug, waarna hij het initiatief weer in handen had. Cross bleef echter in elke leg druk houden. ‘Voltage’ wist met een sterke 100-finish weer een break te vinden, en dit keer wist hij die ook te verzilveren: nadat Humphries drie pijlen op de dubbels miste vond Cross dubbel 8. De stand kwam zo op 6-4. Humphries haakte aan met een 11-darter, maar de voormalig wereldkampioen hield het gat op twee door middel van een 17-darter. Zijn eerste European Tour-titel, plus een deelname aan de World Cup, kwam er. In leg 14 moest hij één pijl op de bull van Luke Humphries vanaf 167 overleven, waarna hij 72 uitgooide op dubbel 18. In zijn achtste finale op de European Tour was het eindelijk raak.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Humphries: 104.22 / 50%
Rob Cross: 97.73 / 53.3%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *