Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Adam Gawlas

Adam Gawlas slaat toe: eerste PDC-titel voor Tsjechië

Adam Gawlas heeft geschiedenis geschreven voor zijn land: door het winnen van Development Tour 15 werd hij de eerste Tsjech met een PDC-titel.

Gian van Veen, Luke Littler en Wessel Nijman domineren tot nu toe de Development Tour, maar tijdens het vijftiende toernooi van het jaar hadden ze alle drie een mindere dag. Nijman verloor bij de laatste 128 van Rusty-Jake Rodriguez (4-3), terwijl Gian van Veen in dezelfde ronde onderuit ging tegen Andras Borbely (4-1). Littler haalde nog wel de laatste 64, maar hierin was Owen Maiden met 4-0 te sterk.

Bradley Brooks en Jarred Cole konden zo een inhaalslag gaan maken. Met een nederlaag bij de laatste 16 profiteerde Cole niet optimaal, waarna Brooks zich in de kwartfinale verslikte in Levy Frauenfelder (5-4). De Nederlander haalde zo voor het tweede toernooi op de rij de halve finale: een plek in de finale zat er ook nu niet in, want Dylan Slevin was met 5-2 te sterk. De Ier begon dit jaar flitsend aan de Development Tour en haalde nu zijn tweede finale. Adam Gawlas was hierin zijn tegenstander: de Tsjech heeft nog geen geweldig jaar, maar door onder andere David Schlichting en Jurjen van der Velde te verslaan mocht hij wel zijn eerste finale noteren.

In de finale bleef het spannend tot het einde. Slevin had de bull gewonnen en mocht beginnen: steeds weer wist de Ier zijn eigen leg te houden. Gawlas deed dit ook, waardoor er bij een stand van 4-4 een beslissende leg kwam. De Tsjech gooide twee 180’s op rij, waardoor hij zichzelf in de laatste leg dan eindelijk de kans gaf om te breken. Dit lukte: voor de eerste keer won een Tsjech zo een PDC-titel.

Nederlanders

Nederland moet het dit weekend doen met een titel voor Gian van Veen en Wessel Nijman. Op de zondag waren Jurjen van der Velde en Levy Frauenfelder nog lang in de race voor de dagzege, maar voor beide spelers was de halve finale het eindstation. Damian Vetjens en Danny Jansen haalden de laatste 16, terwijl Daan Bastiaansen, Bradley Roes en Owen Roelofs de laatste 32 haalden.

Stand Development Tour

Gian van Veen heeft na drie van de vijf weekenden de leiding van de Development Tour overgenomen van Luke Littler. Wessel Nijman blijft plek drie stevig in handen houden, al zijn Bradley Brooks en Jarred Cole wel iets dichterbij gekomen.

  1. Gian van Veen £12300
  2. Luke Littler £10175
  3. Wessel Nijman £8925
  4. Bradley Brooks £6525
  5. Jarred Cole £6100
  6. Jurjen van der Velde £5450
  7. Dylan Slevin £5325
  8. Nathan Rafferty £5125
  9. Sebastian Bialecki £4800
  10. Rusty-Jake Rodriguez £4475
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *