Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall - World Matchplay 2023

Aspinall vecht zich langs Dobey, halve finale wacht

Nathan Aspinall heeft de halve finales van de World Matchplay 2023 bereikt. ‘The Asp’ vocht zich terug van een acherstand tegen Chris Dobey: 16-12.

Ze delen deze week samen een kamer, maar vanavond waren ze elkaars vijanden: Nathan Aspinall en Chris Dobey. Met een plek in de halve finale van de World Matchplay op het spel zou de vriendschap even aan de kant moeten worden gezet. Aspinall mocht de partij beginnen en deelde ook meteen het eerste speldenprikje uit door de eerste leg te winnen. Toch ging Dobey met een lach de eerste onderbreking in: Aspinall had met een 128-finish nog even zijn spierballen laten zien, maar het was ‘Hollywood’ die door een 15-darter op een 3-2 voorsprong kwam.

Dobey de baas in openingsfase

Vanuit de onderbreking volgde meteen een geweldige leg. Aspinall zette zich na negen pijlen weg op dubbel 16, waarna Dobey met een 140-finish voor een 12-darter de leg binnen hengelde. Aspinall reageerde met een 12-darter: de toon was gezet. ‘The Asp’ vergat daarna echter de stand weer gelijk te trekken, waarna hij een extra klap in het gezicht kreeg van Dobey. ‘Hollywood’ finishte 100 met behulp van twee keer tops, waardoor het gat werd vergroot tot 6-3.

Aspinall knokt zich terug

Vanaf dit punt kantelde de wedstrijd. Aspinall vond nu wel de break, waarna hij met een 16-darter de achterstand verkleinde tot 6-5. Dobey kwam steeds verder onder druk te staan: in leg veertien kwam Aspinall dan eindelijk langszij. Met een 18-darter ging de nummer negen van de wereld zelfs met een voorsprong de onderbreking in. Veel goeds deed deze onderbreking Dobey niet. Hij kwam nog wel op 8-8, maar hierna moest hij toezien hoe Aspinall vier legs op rij won.

‘The Asp’ naar halve finale

De weg naar de halve finale leek open voor Aspinall. Met legs in 12 en 15 (met 116-finish) kwam hij snel op 14-8, waarna hij zijn tegenstander toch nog een kleine spurt zag maken. Dobey vergat echter weer aan te haken door bij een stand van 14-10 drie pijlen op de dubbels te missen. Aspinall kwam op matchpoint, die hij drie legs later ook verzilverde. Het koste nog even wat zweet, maar de halve finale was bereikt.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Chris Dobey: 96.79 / 41.4%
Nathan Aspinall: 99.33 / 44.4%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *