Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton - World Matchplay 2023

Jonny Clayton naar halve finale World Matchplay 

Jonny Clayton heeft zich vrijdagavond in de kwartfinale met een uitslag van 16-12 langs Ryan Searle geworsteld. De spelers waren aan elkaar gewaagd, maar het is ‘The Ferret’ die de halve finale van de World Matchplay in Blackpool bereikt.  

De eer was aan Searle om de partij af te trappen en hij kende een degelijke start: slechts dertien pijlen had ‘Heavy Metal’ nodig om de openingsleg te behouden. In een gelijk aantal darts liet vervolgens ook Clayton zien klaar te zijn voor een mooie partij. Nadat Searle in nogmaals dezelfde hoeveelheid pijlen een leg bemachtigde, gooide Clayton een 118-finish om weer op gelijke hoogte te komen. Het was desondanks Searle die even later met een voorsprong van 3-2 de pauze inging. 

Clayton hield nadien de rug recht en wist nipt te voorkomen dat Searle een break plaatste. Daarop zou hij zelf ook proberen te ‘breaken’, zij het zonder succes. Met een 121-finish trok ‘The Ferret’ daarna de tussenstand op naar 4-4. In dertien pijlen zou hij vervolgens de eerste break van de wedstrijd forceren. Searle liet zijn Welshe tegenstander echter niet zomaar gaan en pakte in twaalf darts direct de leg terug, waardoor het scorebord op 5-5 kwam te staan bij de tweede pauze. 

Beide heren behielden later driemaal hun eigen leg, waarbij Clayton dat eenmaal deed met een 115- en eenmaal met een 124-finish. Uiteindelijk zou de regerend World Cup-kampioen weer een break weten te plaatsen om zo de tussenstand naar 9-8 in zijn voordeel te buigen. Door de break ook te verzilveren, wist hij zijn voorsprong te vergroten.  

Allebei de spelers stelden voorts hun eigen leg veilig, waarna Clayton met een 100-finish wist te ‘breaken’. Daarop vergrootte hij zijn voorsprong tot 13-9. Weer zouden beiden tweemaal hun eigen leg behouden. Zo kwam Clayton op matchpoint. Searle liet hem echter nog niet gaan en beperkte de schade tot 15-12. Met een 66-finish breide Clayton vervolgens een einde aan de wedstrijd: 16-12. In de halve finale zal hij het zaterdag mogen opnemen tegen Luke Humphries of Damon Heta. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages 
Ryan Searle: 94.72 / 42.9% 
Jonny Clayton: 97.55 / 61.5% 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *