Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen - World Matchplay 2023

Joe Cullen verslaat Gurney en is de eerste halve finalist in Blackpool

Joe Cullen heeft voor het eerst in zijn carriere de halve finales van de World Matchplay gehaald. In de eerste kwartfinale in Blackpool was de Engelsman met 16-11 te sterk voor Daryl Gurney. Lees hier meer.

Joe Cullen en Daryl Gurney hadden onderweg naar de kwartfinales beide een top 5 speler uitgeschakeld. Zo was Joe Cullen in de tweede ronde in een verlening met 13-11 te sterk voor Gerwyn Price, nadat hij 10-8 achterstond. Gurney rekende in de eerste ronde of met Rob Cross, ook hij had er een verlenging voor nodig; 12-10. Waar Gurney al twee keer in de halve finales stond in Blackpool, kon het voor Cullen de eerste keer gaan worden.

Cullen met de perfecte start

Daryl Gurney mocht de eerste kwartfinale van de World Matchplay beginnen, maar dat voordeel verloor hij al snel. Joe Cullen plaatste in de eerste leg meteen de break door een 83-finish te gooien. Met een 17-darter verzilverde hij de break om zo op een 2-0 voorsprong te komen. Doordat Gurney zijn benodigde triples niet vond, liep de Noord-Ier tegen een tweede break aan. Cullen kwam met legs in 14 en 15 pijlen op 4-0. In de laatste leg voor de pauze kreeg Gurney zijn eerste drie pijlen op de dubbel, echter miste hij drie keer op dubbel 14. Ook deze leg ging naar Cullen, waardoor hij met een 5-0 voorsprong ging pauzeren.

Gurney komt terug

Gurney kwam scherper uit de pauze, met een 77-finish wist hij Cullen meteen te breaken. Het leek er ook op dat Gurney de break ging verzilveren, maar door vier missers op de dubbels ging Cullen er alsnog met de leg vandoor. Met finishes van 86 en 92 was daar toch weer het antwoord van ‘Superchin’ die zo de achterstand verkleinde tot 6-3. In de laatste leg voor de pauze hield Cullen dit keer wel zijn eigen leg, waardoor hij via dubbel 8 op 7-3 kwam.

Eigen legs worden gehouden

In de derde sessie van vijf legs gingen alle legs met de darts mee. Zo hield Gurney met een knappe 132-finish via de bull zijn eigen leg om er 8-5 van te maken, waarna Cullen met een 142-finish het verschil weer op vier legs bracht. De laatste leg voor de pauze ging in 17 pijlen naar de Noord-Ier.

Cullen behoudt voorsprong

Nadat de eerste twee legs na de pauze ook met de darts mee gingen was het Gurney die in leg 18 met een 14-darter terug brak naar 10-8. Hij kon het verschil nu naar één leg brengen als hij zijn eigen leg kon houden. Dit deed hij niet, Cullen brak in 14 darts terug naar 11-8. ‘The Rockstar’ hield op een belangrijk moment wel zijn eigen leg, met een 16-darter ging hij de laatste pauze in met een 12-8 voorsprong.

Cullen bereikt nieuwe mijlpaal

Gurney kwam de pauze wederom goed uit. Met een 16-darter hield de Noord-Ier zijn eigen leg, waarna hij Cullen opnieuw brak; 12-10. Wederom kon Gurney vervolgens zijn eigen leg niet behouden, Cullen kwam met een 13-darter als antwoord. In zijn eigen leg produceerde hij ook een leg in 13 pijlen en zo was het verschil van vier legs weer hersteld; 14-10. Legs 15 en 16 gingen met de darts mee. In leg 17 maakte Cullen het in de leg van Gurney af, via tops verzekerde de Engelsman zich van een 16-11 overwinning en zijn eerste halve finale in Blackpool

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 97,11 / 40%
Daryl Gurney: 92,18 / 29,7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *