Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Australië eert Anderson met winnen World Cup of Darts

Damon Heta en Simon Whitlock hebben voor Australië de World Cup of Darts gewonnen. In de finale rekenden ze af met Wales: 3-1.

Een prachtig weekend in Duitsland kon worden afgesloten met een finale tussen Wales en Australië. Voor Wales was het al de vierde keer dat zij de eindstrijd haalden, voor Australië de tweede keer. Wie het eerst drie punten binnenhaalde zou de beker omhoog mogen tillen. Eén jaar na het het overlijden van Kyle Anderson was dit extra speciaal voor het team uit Australië.

Heta vermorzelt dramatisch Price

De twee hoogstgeplaatste speler van beide landen openden de eindstrijd. Price liet in de middag zien hoe sterk hij is, maar die krachten die hij toen bezat leken helemaal weggevloeid. Hij miste in de eerste leg nog één pijl op tops om te breken, waarna hij in de volgende drie legs ook nog één pijl op de dubbels kreeg. Dit lag niet perse aan een geweldige Heta: ‘The Heat’ kwam tot een gemiddelde van 92, terwijl Price het met een gemiddelde van 80 moest doen. Een valse start voor Wales: met een 4-0 zege zette Heta de stand op 1-0.

Whitlock straft missers Clayton af

De druk lag meteen bij Clayton. ‘The Ferret’ moest winnen van Whitlock om de kansen groot te houden, maar ‘The Wizard’ leek deze avond de man in vorm. Toch kwam Clayton op 1-0 door een sterke 106-finish. Dit goede gevoel was echter snel verdwenen: na zes missers op de dubbels van Clayton kwam Whitlock langszij. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna Whitlock voor wat magie zorgde. Met een 120-finish, met Clayton op 26, brak hij de Welshman. Clayton kon dit een leg later niet herstellen, dit keer werden er drie pijlen op de dubbels gemist. Door de overwinning van Whitlock kwam de stand op 2-0: Australië kon de titel ruiken.

Wales overleeft Australische storm

Het tandem van Heta en Whitlock liet al de hele week zien geweldig op elkaar ingespeeld te zijn. Dit beloofde veel voor de koppelwedstrijd, waarin de titel binnengesleept kon worden. Met een 68-finish in de eerste leg lieten ze ook meteen zien geen enkele last van zenuwen te hebben. Price en Clayton kwamen helemaal niet in hun spel en moest daarna ook hun eigen leg afstaan. De weg terug werd steeds kleiner, maar met legs in 15 en 14 zetten ze de stand in de koppelwedstrijd wel snel weer gelijk. Beide koppels hielden hun eigen legs, waarna dé leg waarin het moest gebeuren voor Australië bereikt was. Vanaf 116 kregen ze echter in zes pijlen maar één poging op de buitenste ring: dubbel 18 werd net gemist door Whitlock. Wales overleefde zo een eerste matchdart, waardoor Clayton de wedstrijd met een 48-finish verlengde: de stand kwam op 2-1.

Heta zet kroon op prachtige World Cup

Uit het niets was zo de hoop weer terug bij Wales. Toch stonden ze nog steeds met de rug tegen de muur: de laatste twee wedstrijden moesten beide worden gewonnen. Een slecht moment voor Clayton om dan juist erg traag te beginnen in zijn partij tegen Heta. De Australiër brak de Welshman meteen, waarna hij ook nog zijn eigen leg hield. Clayton herstelde zich wat, maar kon geen druk zetten in de legs van Heta. ‘The Heat’ miste nog drie matchdarts, maar uiteindelijk was het toch raak. Deze titel was niet alleen voor Heta, Whitlock en Australië, maar ook zeker voor de veel te vroeg overleden Kyle Anderson.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *