Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
McKinlay-Baalmans-De Vries - Dutch Open 2023

Baalmans, McKinlay en De Vries jeugdwinnaars op Dutch Open

Ruben Baalmans, Sophie McKinlay en Sydnee de Vries zijn de nieuwe winnaars van de Dutch Open-jeugdtoernooien. Lees hier meer.

Bij de aspiranten (spelers onder de 14, red.) was Nederlands succes gegarandeerd. Ruben Baalmans en Daan Toxopeus zouden namelijk gaan uitvechten wie er met de titel vandoor ging. In tegenstelling tot de koppelfinales die eerder deze zondag op het programma stonden, werd er nu gewoon volgens het 501-format gespeeld.

Het was aan Baalmans om de partij af te trappen, maar hij kreeg meteen een break om zijn oren. Toxopeus wist deze ook te verzilveren en zo op een voorsprong van 2-0 te komen. Baalmans knokte zich echter knap terug. Met een 19-darter greep hij zijn eerste leg van de wedstrijd, waarna hij in achttien pijlen op gelijke hoogte kwam. In nogmaals negentien pijlen trok de jonge Nederlander de finale vervolgens over de finishlijn: 3-2 voor Baalmans.

Tekst loopt door onder de video.

De finale bij de meisjes kende twee internationale spelers. De Schotse Sophie McKinlay nam het namelijk op tegen de Hongaarse Dorina Sipos. Het was aan eerstgenoemde om te starten, maar ze werd in 35 pijlen al direct met een break geconfronteerd. McKinlay deelde echter een klap terug uit door in 24 darts terug te ‘breaken’. Toen Sipos nogmaals een leg afsnoepte, deed de Schotse hetzelfde om vervolgens ook haar eigen leg te behouden voor de winst: 3-2 voor McKinlay.

De Nederlandse Sydnee de Vries mocht de juniorenfinale aftrappen en wist netjes zijn eigen leg te behouden. Zijn tegenstander, de Duitse Mats Theobald, deed hetzelfde en daarop wist hij in 21 pijlen ook een break te plaatsen om op voorsprong te komen. Via dubbel negen kwam De Vries echter weer op gelijke hoogte, waarna Theobald de koppositie terugpakte en nog maar een enkele leg nodig had. Dubbel tien hield de Nederlander echter nog in de wedstrijd en bracht hem eveneens op matchpoint. Met onder meer een score van 180 en finish van 70 trok De Vries aan het langste eind in de allesbeslissende leg: 4-3 voor de Nederlander!

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *