Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves - Women's World Matchplay 2023

Beau Greaves met overmacht naar titel op Women’s World Matchplay

Beau Greaves heeft haar status als beste vrouwelijke darter van de wereld waargemaakt: de Engelse mag de Women’s World Matchplay op haar erelijst bijschrijven.

De Women’s World Matchplay 2023 kreeg de zo gedroomde finale: Beau Greaves tegen Mikuru Suzuki. De twee dames domineren dit jaar op de Women’s Series en mochten nu ook gaan strijden voor de winst in Blackpool. In de eerste leg leverde dit meteen spektakel op, alleen niet op de juiste manier. Suzuki stond op 43, maar dacht zelf dat ze op 64 stond. In plaats van Greaves te breken liep ze zo tegen een pijnlijke achterstand aan. De Japanse leek dit in de legs daarna niet te boven te komen. Greaves denderde vrolijk door en kwam snel op 3-0.

Leg vier werd voor beide dames een drama. Greaves gooide in plaats van dubbel vier een grote 18, terwijl Suzuki in plaats van een grote drie de 19 vond. Uiteindelijk was het Greaves die de leg won, maar de gemiddeldes konden de prullenbak in. Met een 17-darter herpakte ze zich echter sterk, waardoor een ‘whitewash’ dichtbij was. Suzuki voorkwam dit: nadat Greaves twee matchdarts miste, vond de tweevoudig wereldkampioen eindelijk een dubbel. Een leg later was het wel klaar. Met een 74-finish zette de 19-jarige de kroon op haar werk: na een wereldtitel staat nu ook de Women’s World Matchplay op haar erelijst.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Beau Greaves: 79.85 / 24%
Mikuru Suzuki: 72.12 / 16.7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *