Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall - World Matchplay 2023

Slachtpartij: Nathan Aspinall wint World Matchplay, verslaat kansloze Jonny Clayton

Nathan Aspinall heeft zijn tweede PDC-major gewonnen. Na de UK Open in 2019 won de Engelsman de World Matchplay, door in de finale Jonny Clayton volledig af te slachten. Hij won zelfs 11 legs op rij. Een verdiende winnaar in een finale zonder echte strijd: 18-6.

Aspinall springt door zijn winst direct naar de 5e plaats van de wereldranglijst. Aspinall en Clayton waren verrassende finalisten, want na de vroege uitschakeling van Michael van Gerwen, Peter Wright, Michael Smith en Gerwyn Price ontweken ze de absolute toppers.

Haperende pijlen
Aspinall begon de wedstrijd heerlijk met een 110-finish om 1-0 te maken. Na behoorlijk wat missers en bibberitus pakte de Engelsman dan toch de laatste leg van de eerste sessie: 3-2. Een zenuwachtig begin, maar alle legs gingen met de pijlen mee.

Finishkoningen
Het eerste mini-sleutelmoment. Aspinall gooit 108 uit voor de break, terwijl Clayton stond te wachten op dubbel 10. Maar wat doe je dan als tegenstander? Dan gooi je gewoon 141 uit: 4-4.

Afslachtende Aspinall
De Welshmen leek tot nu toe de betere. Met de nadruk op tot nu toe. Want wat volgde was misschien wel één van de beste reeksen ooit in een PDC-finale. Nadat het 5-5 werd, pakte ‘The Asp’ maar liefst 11 (!) legs op rij, waaronder een geniale 170-finish. Lachende gezichten en vuistjes alom, Aspinall kon de trofee al ruiken: 16-5.

Pas na 11 verloren legs, pakte Clayton eindelijk weer een leg op om 16-6 te maken. Zou het dan toch? Nee. Aspinall won met 18-6. Hij wint 200.000 pond aan prijzengeld.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Slachtpartij: Nathan Aspinall wint World Matchplay, verslaat kansloze Jonny Clayton