Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mikuru Suzuki - Women's World Matchplay 2023

Greaves en Suzuki strijden om Women’s World Matchplay-titel

Beau Greaves en Mikuru Suzuki zijn doorgestoten naar de finale van de tweede editie van de Women’s World Matchplay. Beide spelers begonnen als top 2 status aan het toernooien en maakten dat ook waar tot zover. Lees hier meer.

Met de verdedigend kampioene Fallon Sherrock die in de openingsronde verloor van Lisa Ashton, was het zeker dat we een nieuwe winnaar kregen in Blackpool. In de halve finales nam de nummer één geplaatste Beau Greaves het op tegen Robyn Byrne en de nummer 2 geplaatste Mikuru Suzuki trof Lisa Ashton.

Beau Greaves 5-3 Robyn Byrne

De beginfase van de eerste halve finale ging lang gelijk op, zo waren er breaks over en weer. Bij een stand van 3-3 kreeg Robin Byrne 130 niet uit in haar eigen leg. Beau Greaves gooide op het juiste moment een hele knappe 101-finish om zo te breaken naar een 4-3 voorsprong. Dit vervolgde ze met scores van 180-140-170 om uiteindelijk met een 13-darter via dubbel 1 met 5-3 te winnen en zo zich te plaatsen voor de finale van de Women’s World Matchplay.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Beay Greaves: 89,51 / 55,60%
Robyn Byrne: 74,98 / 37,50%

Mikuru Suzuki 5-3 Lisa Ashton

In de tweede halve finale troffen twee voormalig BDO-wereldkampioenen elkaar. Mikuru Suzuki begon als betere aan de partij, ze wist de eerste drie legs allemaal te pakken. Ashton wist één van de tweede breaks meteen ongedaan te maken om vervolgens met een 80-finish ook haar eigen leg te houden; 3-2. Ashton probeerde de tweede break terug te pakken, maar dat lukte niet. De overige drie legs gingen allemaal met de darts mee, waardoor Suzuki de finale bereikte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mikuru Suzuki: 75,14 / 38,50%
Lisa Ashton: 72,08 / 37,50%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *