Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Bradley Brooks

Brooks en Davis naar WK Jeugd finale op dramatische middag voor Nederland

Met 22 Nederlanders aan de start stond vandaag het PDC Jeugd WK op het programma. Aan het begin van de dag leek dit een mooi vooruitzicht, maar het werd een verschrikkelijke middag voor onze landgenoten.

Groepsfase

Sinds een aantal jaar bestaat het jeugd WK net als het grote WK uit 96 spelers. Er wordt hierdoor gestart in groepen, 32 van 3 spelers. Met zoveel Nederlanders aan de start mocht er wel wat verwacht worden, zeker van mannen als Van Peer, Doets en Mol. Echter ging dit helemaal mis. Maar vier landgenoten wisten hun groep te winnen en zich te plaatsen voor de knock-out fase. Jeffrey de Zwaan deed dit door Daan Bastiaansen (5-2) en Cameron Doyle (5-1) te verslaan. Moreno Blom won een volledig Nederlandse groep met Levy Frauenfelder (5-2) en Maikel Verberk (5-4), terwijl ook Gian van Veen succesvol was tegen Scott Hope (5-2). Hij verloor wel met 5-4 van Charlie Symons maar mocht door op basis van legsaldo. Niels Zonneveld was Nederlander nummer vier, hij rekende simpel af met Luke Colwill (5-1) en Aaron Ayres (5-0).

Knock-outs

De vier overgebleven Nederlanders moesten nu de eer gaan redden. De Zwaan en Van Veen speelden direct tegen elkaar, met De Zwaan als winnaar. Doordat Blom ook won kwam er weer een Nederlands onderonsje. Blom kwam hierin met 5-3 voor, maar doordat hij het niet af kon maken en meerdere matchdarts miste ontsnapte De Zwaan nog. Aan de andere kant van het schema bleef ook Zonneveld rustig winnen.

Tegen Ryan Meikle kwam De Zwaan snel 3-0 achter en leek het wel klaar. Een ongekende versnelling van ‘The Black Cobra’ zorgde er echter voor dat de wedstrijd toch nog om werd gedraaid. Er was een beslissende leg nodig, waarin beide mannen matchdarts misten. De Zwaan sleepte hem er toch uit met een 21-darter. Zonneveld verging het in zijn kwartfinale tegen Nathan Rafferty een stuk makkelijker, hij won met 6-2 en haalde zo ook de halve finales.

Jeffrey de Zwaan 6-5 Moreno Blom
Ryan Meikle 6-5 Callan Rydz
Brian Raman 6-4 Lewis Pride
Joe Davis 6-2 Jaikob Selby-Rivas
Martin Schindler 6-5 Keane Barry
Bradley Brooks 6-4 William Borland
Nathan Rafferty 6-2 Jarred Cole
Niels Zonneveld 6-5 George Killington

Jeffrey de Zwaan 6-5 Ryan Meikle
Joe Davis 6-4 Brian Raman
Bradley Brooks 6-5 Martin Schindler
Niels Zonneveld 6-2 Nathan Rafferty

Halve finales

Na het missen van de World Grand Prix leek dit de revanche van Jeffrey de Zwaan te worden. En overwinning op Joe Davis stond in de weg naar de finale, maar dat mocht toch geen probleem zijn. De Engelsman leek ook erg zenuwachtig en De Zwaan kwam gemakkelijk op een 4-0 voorsprong. Er leek niks aan de hand, maar toen ging alles alsnog mis. Davis volgde een 121-finish met een 118-finish, waarna legs in 17 en 11 pijlen er voor zorgden dat de stand weer gelijk kwam. De Zwaan was het helemaal kwijt maar vond toch nog een 15-darter voor de 5-4 voorsprong. Een matchdart kwam er echter nooit. Davis maakte met een 15-darter gelijk, waarna een 14-darter genoeg was in de decider. De Zwaan zijn drama jaar blijft aan houden.

In de andere halve finale kon Zonneveld nu de eer redden, maar dit zat er geen moment in. Brooks was een klasse beter en kwam binnen de kortste keren met 5-0 voor. Zonneveld kon nog wel iets terug doen, maar bij één leg bleef het. Brooks won met 6-1 en zorgde er zo voor dat er een volledig Engelse finale kwam.

Joe Davis 6-5 Jeffrey de Zwaan
Bradley Brooks 6-1 Niels Zonneveld

Bradley Brooks vs Joe Davis
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Brooks en Davis naar WK Jeugd finale op dramatische middag voor Nederland