Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Rock - Girvan - World Youth Championship 2022

Deze Week: Topniveau tijdens Jeugd WK

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 33: 14 Augustus – 20 Augustus.

Vrijdag 18 Augustus – Zaterdag 19 Augustus: Development Tour 21 t/m 24
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Milton Keynes valt dit jaar al vroeg de beslissing op de Development Tour: het is nog niet eens september, maar het circuit voor spelers onder de 24 komt dit weekend al ten einde. In de laatste vier toernooien is er nog genoeg om voor te spelen. Gian van Veen en Luke Littler gaan uitvechten wie gaat eindigen als nummer één en wie dus naar de Grand Slam of Darts mag. Voor Littler lijkt daarnaast een tourkaart en WK-plek al zeker: Wessel Nijman en Nathan Rafferty lijken om de resterende kaart en plek in ‘Ally Pally’ te strijden. Na toernooi 24 is daarnaast ook nog bekend wie er een dag later mogen terugkeren op het PDC Jeugd WK. Kortom: dit weekend belooft vuurwerk.

Zondag 20 Augustus: PDC Jeugd WK
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Nadat de stofwolken van de Development Tour zijn weggewaaid keren op zondag 96 spelers terug voor het PDC Jeugd WK. Josh Rock, die vorig jaar de titel op zijn naam schreef, start ook dit keer als één van de grote favorieten. Ook Gian van Veen en Luke Littler zullen hun zinnen hebben gezet op het halen van de finale in november. De eindstrijd wordt pas over drie maanden gespeeld, maar nu moet de vorm er ook al zijn. Vanuit Nederland zal er weer een leger aan spelers meedoen, in de hoop op eindelijk weer een Nederlandse finalist.

WDF Weekend

14 – 19 Augustus: Australian Darts Open
18 – 20 Augustus: Swedish Open & Swedish Masters

De WDF blijft het proberen: met de Australian Darts Open willen ze een toernooi neerzetten dat dezelfde status heeft als de Dutch Open. In het verre Oceanië liggen er zo een hoop punten te verdelen richting het WK, terwijl Neil Duff, Andy Baetens, Lisa Ashton en Aileen de Graaf de enigen waren die van buiten dit continent een uitnodiging accepteerden. Raymond Smith won de editie van vorig jaar en lijkt ook nu de te kloppen man, terwijl Ashton de topfavoriet is bij de dames. Een stuk dichterbij huis, in Zweden, liggen er ook kansen. Twee keer wordt hier gespeeld in de categorie ‘Zilver’.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *