Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Humphries - German Darts Grand Prix 2024

Buitenaards: Luke Humphries op fenomenale wijze naar titel in München

Luke Humphries heeft zich in München gekroond tot koning van het paasweekend. In de finale liet de wereldkampioen weer zien dat hij in topvorm is met een torenhoog gemiddelde.

Tweede paasdag stelde niet teleur: op de finaledag van de German Darts Grand Prix regende het hoge gemiddeldes. Het publiek in München kreeg uiteindelijk ook de finalisten die het verdiende: de nummer één van de wereld, Luke Humphries, tegen de nummer twee van de wereld, Michael van Gerwen. De Nederlander schoot als eerste raak, maar moest daarna toezien hoe ‘Cool Hand Luke’ drie legs op rij won. De Engelsman gooide 112 wel uit, iets wat Van Gerwen net niet lukte.

Met een 11-darter trapte de wereldkampioen nog even verder het gaspedaal in, waarna hij dit een leg later nog eens precies zo overdeed. Zijn gemiddelde kwam ruim boven de 110 uit, terwijl de stand op 5-1 werd gezet. Scorend was het buitenaards: de Engelsman kreeg een leg later zelfs de kans op een 10-darter. Van Gerwen stond erbij en keek ernaar, want ook hij kon hier niks tegen beginnen. Een 170-finish werd ook nog even achteloos afgestreept op de bingokaart, waarna hij met de slechtste leg van de partij (een 16-darter) de zege greep: 8-1. Met wederom een torenhoog gemiddelde liet hij maar weer eens zien wie nu echt de beste speler ter wereld is.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Humphries: 112.66 / 61.5%
Michael van Gerwen: 96.80 / 20%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *