Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Leonard Gates

Buntz en Cameron naar WK, Gates wint laatste toernooi

De CDC Tour is zondagavond tot een einde gekomen. Stowe Buntz en David Cameron hebben zich geplaatst voor het WK, terwijl Leonard Gates het laatste toernooi won. Lees hier meer.

Het laatste CDC Tour-toernooi van het jaar begon met 42 spelers en stond vooral in het teken van het verdelen van de laatste WK-tickets. Alex Spellman had zijn deelname zaterdag al veiliggesteld, Stowe Buntz en David Cameron hadden een paar overwinningen nodig om hetzelfde te doen.

Buntz wist zijn eerste ronde partij met 5-2 te winnen van Jason Watt en hiermee plaatste de Amerikaan zich voor zijn allereerste PDC WK. Een ronde verloor Buntz wel verrassend van Jason Brandon, maar het uiteindelijk doel was al gehad.

Jim Long verloor al in zijn eerste partij en kon het WK voorgoed vergeten. David Cameron en Jacob Taylor bereikten allebei de kwartfinales. Daarin versloeg Cameron met 6-3 Lauby en stelde daarmee zijn tweede PDC WK op een rij veilig. Taylor won zijn kwartfinale ook, maar het was niet meer genoeg om Cameron in te halen op de ranking.

Uiteindelijk waren het Leonard Gates en Cameron die overbleven in de finale. Gates rekende af met o.a. Jason Brandon (6-2) en Alex Spellman (7-0), terwijl Cameron in de halve finale te sterk was voor landgenoot Taylor met 7-5 en zo liet weten wie de beste Canadees is op het moment. Nadat Cameron de eerste leg pakte in 17 darts, lag de wedstrijd vooral in de handen van Gates. De Amerikaan won zes legs op een rij, waaronder finishes van 101,106 en 121, voor een 6-1 voorsprong. In leg 8 deed Cameron iets terug met een 96-finish in 12 pijlen om er 6-2 van te maken, maar een leg later zorgde Gates met een 60-finish voor zijn tweede titel van het jaar op de CDC Tour.

Uitslagen

Kwartfinales
Alex Spellman 6-1 Larry Butler
Leonard Gates 6-0 Jason Brandon
David Cameron 6-4 Danny Lauby
Jacob Taylor 6-4 David Fatum

Halve finales
Leonard Gates 7-0 Alex Spellman
David Cameron 7-5 Jacob Taylor

Finale
Leonard Gates 7-2 David Cameron

Stand CDC Tour

Alex Spellman is dankzij drie titels eerste geëindigd op de CDC Tour Order of Merit, gevolgd door Stowe Buntz. David Cameron is wederom de beste Canadees, die na een eindspurt Jacob Taylor achter zich laat. Alle 16 spelers voor het eindtoernoooi, de CDC Continental Cup, zijn ook bekend. Jules van Dongen is als 14de geëindigd en heeft zich hiermee ook gekwalificeerd, ondanks dat hij niet in actie kwam dit weekend.

  1. Alex Spellman 116
  2. Stowe Buntz 102
  3. Leonard Gates 96
  4. David Cameron 94
  5. Danny Lauby 88
  6. Jacob Taylor 78
  7. Jim Long 70
  8. Jason Brandon 48
Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (WSDT)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *