Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Moreno Blom - Romanian Darts Festival 2022

WDF Weekoverzicht: Blom en Klaasen halve finalisten in Finland

Afgelopen weekend stonden er weer drie WDF-toernooien op het programma, waaronder in Finland. Lees hier alles terug over deze toernooien.

Taranaki Open

Zaterdag werd in Nieuw-Zeeland het ‘Silver’-gerankte Taranaki Open georganiseerd met 76 heren en 22 dames aanwezig. Bij de heren waren Ben Robb, Brian Corbett, Jimmy Samuels en Mark Cleaver de vier top geplaatste spelers. Corbett en Samuels verloren al vroegtijdig bij de laatste 16, terwijl Cleaver een ronde later afscheid nam van het toernooi. De nummer één geplaatste Robb haalde opnieuw een finale, waarin hij dit keer Nick Southorn trof. Hij rekende o.a. af met Jimmy Samuels met 4-3.

Robb was de grote favoriet om de finale ook naar zich toe te trekken, maar liet zich verrassen. Southorn dwong een beslissende leg af en wist deze ook te winnen om zo zijn allereerste WDF-titel op zijn naam te schrijven.

Bij de dames was Desi Mercer succesvol. In de finale trof ze de nummer één geplaatste Wendy Harper, maar wist haar verrassend met 5-2 te verslaan. Het is haar tweede WDF-titel van het jaar.

Heren
Halve finales
Ben Robb 4-1 Craig Brown
Nick Southorn 4-2 Dean Reyland

Finale
Nick Southorn 5-4 Ben Robb

Dames
Halve finales
Desi Mercer 4-2 Amelia Watt
Wendy Harper 4-0 Aroha Campbell

Finale
Desi Marcer 5-2 Wendy Harper

Finnish Open

Zaterdag stond in Vantaa de Finnish Open weer op het programma, na een afwezigheid van vier jaar. Een totaal van 180 heren, 35 dames, 13 jongens en 3 meisjes streden om de titels. Bij de heren gingen Jelle Klaasen, Mark Barilli, Moreno Blom en John Scott als top 4 geplaatste spelers het toernooi. Klaasen ging echter al snel onderuit, in de tweede ronde werd er met 5-1 verloor van de talentvolle Zweed Viktor Tingström. Ook John Scott en Mark Barilli verloren in hun tweede partij van de dag, waardoor het hele toernooi meteen open lag.

Blom speelde ijzersterk, met meerdere gemiddeldes boven de 90 werd de halve finales gehaald. In de halve finales trof de Nederlander de Fin Jonas Masalin. Masalin begon sterker aan de partij door de eerste drie legs te pakken. Deze achterstand kon Blom niet meer wegwerken en verloor zo met 5-2. Aan de bovenste kant van het speelschema was het Johan Engström die de finale bereikte. Dit deed hij na overwinningen op o.a. Dennis Nilsson (5-1) en Tingström (5-2).

In de finale van de heren gingen de eerste vier legs met de darts mee. In de vijfde leg miste Masalin twee pijlen op de dubbel om op 3-2 te komen, maar miste. Engström greep zijn kans, gooide 80 uit voor de break. Dit vervolgde de Zweed met een 107-finish in zijn eigen leg om op matchpoint te komen; 4-2. In de zevende leg miste de Fin wederom meedere pijlen op de dubbel, waardoor Engström via dubbel 8 voor de tweede keer de Finnish Open op zijn naam schreef.

Bij de dames wist Kirsi Viinikainen in eigen land de titel te pakken. In de kwartfinale versloeg de nummer 5 geplaatste Ingibjörg Magnúsdóttir, waarna ze eenvoudig de titel pakte. In de halve finales versloeg ze landgenote Sari Sauvola (4-1) en in de finale had ze geen kind ana Anne Kreivi (4-0). De jeugdtoernooien werden gewonnen voor Iida Lanko en Onni Pennanen.

Heren
Halve finales
Johan Engström 5-4 Jyri Ussa
Jonas Masalin 5-2 Moreno Blom

Finale
Johan Engström 5-2 Jonas Masalin

Dames
Halve finales
Kirsi Viinikainen 4-1 Sari Sauvola
Anne Kreivi 4-3 Margaret Sutton

Finale
Kirsi Viinikainen 4-0 Anne Kreivi

Meisjes finale
Iida Lanko 3-0 Siisa Laitinen

Jongens finale
Onni Pennanen 3-0 Lukas Jensen

Finnish Masters

Zondag stond de Finnish Masters op het programma in Vantaa, opnieuw een toernooi in de categorie ‘Bronze’. 130 heren, 32 dames en 14 jeugdspelers stonden zondagochtend aan de oche. Opnieuw waren Jelle Klaasen, Mark Barilli, Moreno Blom en John Scott de top 4 geplaatste spelers. Blom kon zijn succes van de zaterdag niet voortzetten, hij verloor in de eerste ronde met matig spel. John Scott verloor net als zaterdag in zijn tweede ronde en kende een teleurstellend weekend. Mark Barilli bereikte de laatste 32, maar dit bleek het eindstation te zijn voor de Schot.

Jelle Klaasen had zondag meer succes in Finland. Met overwinningen op o.a. Marko Kantele (5-1) en Kim Viljanen (5-2) bereikte hij de halve finales waarin hij de Deen Brian Lokken trof. In een matige wedstrijd waarin veel dubbels werden gemist, trok Lokken met 5-3 aan het langste eind. In de finale mocht hij het opnemen tegen de Zweed Viktor Tingström, die opnieuw veel indruk maakte. Op weg naar de finale versloeg hij onder meer Scott Walters (5-4), Edwin Torbjörnsson (5-2) en Dennis Nilsson (5-0 en een gemiddelde van 97).

De 22-jarige Tingström begon erg goed aan de finale. Met legs in 17, 16 en 16 darts greep hij de eerste 3 legs. In de vierde leg kwam Lokken op het scorebord, via dubbel 10 kwam hij terug tot 3-1. Tingström hield vervolgens zijn eigen leg, waardoor hij op matchpoint kwam. In de zesde leg kreeg de Deen vier pijlen op de dubbel om er 4-2 van te maken, maar miste. Tingström wist zijn zesde matchdart te raken en pakt zo zijn allereerste WDF-titel uit zijn carrière.

Bij de dames zorgde Kirsi Viinikainen voor de dubbelslag. In de halve finales was de Finse te sterk voor de nummer één geplaatste Anna Forsmark (4-2), waarna landgenote Kaisu Rekinen ook weinig tegenstand kon bieden in de finale; opnieuw een whitewash in de finale. Roope Pitkänen won het jeugdtoernooi door Niklas Klasila te verslaan met 3-0 in de finale.

Heren
Halve finales
Brian Lokken 5-3 Jelle Klaasen
Viktor Tingström 5-0 Dennis Nilsson

Finale
Viktor Tingström 5-1 Brian Lokken

Dames
Halve finales
Kirsi Viinikainen 4-2 Anna Forsmark
Kaisu Rekinen 4-3 Helene Sundelin

Finale
Kirsi Viinikainen 4-0 Kaisu Rekinen

Jeugd finale
Roope Pitkänen 3-0 Niklas Klasila

Image courtesy of FOTO: Facebook Romanian Darts Festival
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *