Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Krzysztof Ratajski - German Darts Open 2023

Krzysztof Ratajski verovert Jena: Pool wint German Darts Open

Voor de tweede keer in zijn carrière heeft Krzysztof Ratajski een European Tour-toernooi op zijn naam geschreven. De Pool was in Jena in de finale te sterk voor Stephen Bunting: 8-3.

Wie op vrijdag had voorspeld dat Krzysztof Ratajski en Stephen Bunting de finale van de German Darts Open zouden spelen, zou voor gek zijn verklaard. Toch was dit op zondagavond wel het geval: de Pool en de Engelsman zorgden beide voor een verrassing. Bunting kreeg in de eerste leg meteen de kans om te breken, maar na twee missers op de dubbels zag hij Ratajski de teugels in handen nemen. De Pool greep de leg, waarna hij een leg later met een 128-finish zijn voorsprong verdubbelde. Nadat Bunting een leg later vijf pijlen op de dubbels niet raak gooide, werd de voorsprong alleen maar uitgebreid.

Met een 68-finish liep ‘The Polish Eagle’ alleen maar verder weg. De stand kwam op 4-0, waarna Bunting eindelijk wat terug deed. De Engelsman gooide 90 uit, waardoor hij een break terug greep. ‘The Bullet’ groeide in de wedstrijd, terwijl Ratajski even gas terug nam. Lang duurde dit niet. Nadat Bunting zijn eigen leg hield, denderde Ratajski er weer overheen. Nadat hij zijn eigen leg hield, vond hij een 12-darter voor de break. De stand kwam op 6-2, en niets leek er op dat hij de zege nog weg ging geven. Bunting zette nog wel even aan, maar met behulp van een 105-finish deelde Ratajski de genadeklap uit. Nadat hij de laatste jaren wat zakte op de wereldranglijst lijkt hij nu weer op de weg terug: zijn tweede European Tour-titel is de beloning voor zijn harde werk.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Krzysztof Ratajski: 93.68 / 42.1%
Stephen Bunting: 92.5 / 18.8%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *