Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
David Cameron

Cameron slaat zijn slag, Spellman naar WK

David Cameron heeft op de CDC Tour hard toegeslagen. De Canadees won het elfde toernooi en zette daarmee een grote stap richting het WK. Alex Spellman is al zeker van ‘Ally Pally’.

Na het winnen van het tiende toernooi van het jaar stond bijna niks Alex Spellman nog in de weg richting het WK. ‘The Jackal’ kon op de zaterdag zijn ticket veiligstellen en deed dat ook met verve. De Amerikaan stootte door tot de halve finale, terwijl Danny Lauby (6-1 tegen David Cameron) er in de kwartfinale uitvloog. Dat hij in de halve finale verloor van Stowe Buntz (7-5) maakte toen al niet veel meer uit: in december zal hij het podium in Londen beklimmen.

Voor de andere twee tickets van de CDC Tour werd natuurlijk nog wel gespeeld. Omdat Lauby in de kwartfinale verloor kon Stowe Buntz zijn voorsprong uit gaan breiden. De excentrieke Amerikaan haalde de finale, mede dankzij een gemiddelde van 101.97 in zijn kwartfinale tegen Leonard Gates (6-1). David Cameron werd in de eindstrijd zijn tegenstander. De Canadees rekende in een cruciale wedstrijd af met directe concurrent Jim Long, waardoor hij de koppositie om het Canadese WK-ticket overnam.

Na een 2-2 stand in de finale was het Cameron die het initiatief in handen nam. ‘Excalibur’ vond een 85-finish voor de break, waarna hij zijn eigen leg hield en op 4-2 kwam. Buntz haakte nog even aan, maar met legs in 19, 15 en 15 pijlen was het Cameron die de zege greep. Een WK-ticket lijkt hem bijna niet meer te kunnen ontgaan.

Uitslagen

Kwartfinales
Alex Spellman 6-2 Gary Mawson
Stowe Buntz 6-1 Leonard Gates
David Cameron 6-1 Danny Lauby
Jim Long 6-5 Jacob Taylor

Halve Finales
Stowe Buntz 7-5 Alex Spellman
David Cameron 7-6 Jim Long

Finale
David Cameron 7-3 Stowe Buntz

Stand

Alex Spellman heeft zich verzekerd van zijn debuut op het PDC WK. De Amerikaan zal naar verwachting worden vergezeld door Stowe Buntz, die een voorsprong van 16 punten heeft op zijn naaste concurrenten. David Cameron heeft met zijn titel een gat geslagen ten opzichte van Jacob Taylor. De Canadees lijkt terug te mogen keren naar Londen in december.

  1. Alex Spellman 108 USA
  2. Stowe Buntz 98 USA
  3. David Cameron 82 CAN
  4. Danny Lauby 82 USA
  5. Leonard Gates 78 USA
  6. Jacob Taylor 70 CAN
  7. Jim Long 68 CAN
  8. Doug Boehm 44 USA
  9. Jason Brandon 42 USA
  10. J.T. Davis 41 USA
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *