Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - European Darts Matchplay 2023

Noppert levert sterke comeback tegen Menzies

Danny Noppert heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de German Darts Open. Hij kwam op een 4-2 achterstand tegen Menzies, maar wist dit om te keren door vier legs achter elkaar te winnen. Lees hier meer.

Danny Noppert had het erg moeilijk in zijn partij tegen Cameron Menzies. Menzies begon scorend iets sterker dan Noppert en hiermee had hij meer grip op de wedstrijd. Menzies was in zijn eerste twee eigen legs keurig in vijf beurten uit, terwijl Noppert dit niet lukte. Noppert mocht in de tweede leg de leg nog zonder druk houden, maar in de vierde leg kreeg Noppert al twee pijlen voor de break om de oren. Deze twee pijlen op de dubbel miste Menzies nog en dus kon Noppert zich naar 2-2 gooien. Een hoogtepunt in de eerste vier legs, was de 112-finish van Menzies om de derde leg te houden.

Menzies wist vervolgens zijn leg te houden via een 88-finish en was in de zesde leg scorend veel sterker dan Noppert. Met een 11-darter wist Menzies te breken en Noppert stond hierbij nog niet op de dubbel. Wel wist Noppert gelijk terug te beken naar 4-3, omdat Menzies nu niet in vijf beurten uit was. Noppert wist de re-break wel te verzilveren voor 4-4.

Deze sterke fase wist Noppert ook door te trekken en hij was scorend sterker in de negende leg. Dit leverde hem uiteindelijk ook de break op via een 14-darter. Via deze break had hij voor het eerst de voorsprong en het verzilveren van de break zal hem de wedstrijd opleveren. Noppert kreeg een kans voor de wedstrijd vanaf 81. Hij gooide de D13 en dit leverde hem dus de wedstrijd op.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 92.15 / 50.0%
Cameron Menzies: 91.62 / 57.1%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *