Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Tomoya Goto - World Cup of Darts 2023

Bizarre ontknoping Asian Tour: Goto, Nebrida en Rivera naar WK

De Asian Tour 2023 is tot het allerlaatste moment spannend gebleven. Tomoya Goto won het laatst toernooi, waardoor hij zich op het nippertje plaatste voor het WK.

Het beloofde op voorhand ongekend spannend te worden: met nog één toernooi te gaan waren er nog drie WK-plekken te verdelen. Nog zeven spelers hadden kans op een reis naar Londen in december: na de laatste 32 waren de eerste drie kanshebbers al afgevallen. Paul Lim verloor al bij de laatste 64 van Mitsuhiko Tatsunami (4-1), terwijl Jun Matsuda en Lok Yin Lee een ronde later onderuit gingen tegen respectievelijk Nitin Kumar (4-3) en Xicheng Han (4-1).

Tomoya Goto bleef zo de enige uitdager voor Leung, Rivera en Nebrida. De Japanner moest het toernooi winnen om het WK te halen, maar kreeg een moeilijke loting voor de kiezen. In de kwartfinale trof hij concurrent Man Lok Leung, die hij met 4-3 versloeg. In de halve finale volgde Reynaldo Rivera: met een gemiddelde van boven de 95 won de Japanner met maar liefst 5-0. Paolo Nebrida rekende in de andere halve finale af met Lourence Ilagan, waardoor hij zich verzekerde van een plek op het WK.

In de finale was het al snel duidelijk hoe de krachtsverhoudingen lagen. Goto vond legs in 13, 14 en 12 pijlen, waardoor hij Nebrida van zich af kon houden. Met een 16-darter maakte hij het af: zijn gemiddelde kwam uit boven de 100. De Japanner deed wat hij moest doen: in december gaan we hem terug zien op het grootste toernooi van het jaar. Reynaldo Rivera volgde dit voorbeeld. De Filipijn eindigde als vierde, maar PDC Asia besloot een play-off te organiseren met Man Lok Leung. Beide mannen hadden dit jaar evenveel prijzengeld gewonnen, waardoor ze het op een direct duel wilden laten aankomen. Leung miste in deze partij één matchdart, waarna Rivera alsnog zijn WK-ticket greep.

Uitslagen

Kwartfinales
Lourence Ilagan 4-2 Mitsuhiko Tatsunami
Paolo Nebrida 4-0 Rosendo Lubaton
Tomoya Goto 4-3 Man Lok Leung
Reynaldo Rivera 4-3 Yoshihisa Baba

Halve Finales
Paolo Nebrida 5-2 Lourence Ilagan
Tomoya Goto 5-0 Reynaldo Rivera

Finale
Tomoya Goto 5-1 Paolo Nebrida

Eindstand

Door zijn titel klimt Tomoya Goto van plek zeven naar plek twee, waardoor hij zich alsnog weet te plaatsen voor het PDC WK. Mede dankzij zeven (!) finales eindigt Paolo Nebrida op plek drie, terwijl Reynaldo Rivera het seizoen eindigt op plek vier. Man Lok Leung zakt in het laatste toernooi van plek 2 naar plek 5, wat hem voorlopig een WK-plek kost. Via het Asian Championship komt hij eventueel nog in aanmerking voor een startbewijs in ‘Ally Pally’.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *