Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Nederlands Team - WDF World Cup 2023

Van Peer naar kwartfinales, dames bijna fluitend door poulefase

Op woensdag was het in Esbjerg al vroeg tijd voor actie. Om 10 uur mochten de vrouwen beginnen met de poules, om half 11 begon de herensingle knock-outfase en ook rond die tijd mocht de jeugd beginnen aan de poulefase van het mixkoppel toernooi. Lees hier meer.

Mixkoppel jeugd

Bradley van der Velden mocht gaan gooien samen met Chantal Tessin. Zij zaten in een poule van vier, wat weinig ruimte gaf voor fouten. De eerste wedstrijd verloren zij van Duitsland met 3-0, wat puur een kwestie van dubbels was. Daarna mochten ze aantreden tegen een Amerikaans koppel, waar zij met 3-0 van wisten te winnen. Toen werd het heel spannend, aangezien zij op dit moment als 3e in poule stonden. De laatste wedstrijd was tegen de nummer 1 in de poule; Mongolië. Ze verloren de eerste leg, pakte de twee legs erna en ook de laatste was voor Nederland. Een mooie winst op de nummer 1 uit de poule met 3-1. Hierdoor zijn ze met onderlinge resultaten door naar de knock-outfase door tweede in de poule te worden! Complimenten voor het vechten na die eerste ongelukkige partij. Daphne Camijn kwam in actie samen met Pim van Bijnen. Dit duo had een poule van vijf en mochten dus tegen vier verschillende landen spelen. Ze wisten te winnen van Canada met 3-2, van Nieuw Australië met 3-0 en van Mongolië met 3-0. Helaas verloren ze van Denemarken met 3-1, maar wisten alsnog eerste in de poule te worden. De knock-outfase wordt vrijdag aan het eind van de ochtend gespeeld. Beide teams door!

Dames team event

De dames gingen bijna fluitend door het team event heen. Het was nog vroeg toen zij startte, maar dat maakte onze dames niks uit. Ze wonnen de eerste wedstrijd met 9-2 van Guernsey. Vervolgens mochten zij een paar uur later tegen de Turks en Caicos eilanden. Deze wonnen onze dames met 9-0. De derde wedstrijd was tegen Bulgarije, die wij ook met 9-0 wisten te winnen. Met zes in de poule, waren er nog twee wedstrijden te gaan en dan kwam nu ook meest uitdagende partij. Rond vier uur mochten ze tegen Schotland. Het ging meteen gelijk op, 1-0 achter tot 3-1 voor een sprintje. Vervolgens 3-3, naar 4-4, maar we hielden steeds toch 1 leg voorsprong, dus ook naar 5-4 voor. Ook hier werd het weer gelijk naar 5-5, maar daarna kwam Nederland voor het eerst achter met 6-5. Opnieuw ging het gelijk op tot 7-7, waarna de Nederlanders twee legs verloren en de wedstrijd met 9-7 niet wisten te winnen. De laatste poulewedstrijd was tegen Tsjechië. De dames gooide goed en kwamen binnen no time al 6-0 voor. Deze zette zij door en wonnen met 9-0 de laatste partij, wat ze tweede in de poule maakte. De knock-outfase is vrijdag. Super gedaan dames!

Herensingle

Ryan de Vreede overleefde de eerste rond met een 4-2 winst op Frankrijk. Hierna mocht hij in de laatste 128 tegen Kroatië, maar kon hij zijn niveau niet vinden. Dit was met een 4-1 verlies het eindstation voor De Vreede in het singletoernooi.

In de eerste ronde mocht Jelle Klaasen tegen onze zuiderbuur: Stefaan Deprez. Dit was een prima wedstrijd die de Nederlander met 4-1 wist te winnen. De ronde hierna mochten hij tegen een Australiër waarbij hij opnieuw een goede wedstrijd afleverde die hij met 4-2 won. Bij de laatste 64 gooide Klaasen tegen een van onze grootste concurrenten: Engeland. Dit was een spannende wedstrijd, waarbij de Nederlander niet de kansen kon benutten tegen een enorm sterk spelende James Hurrell. Het werd een 4-1 verlies en een 33e plek voor Klaasen.

Wesley Plaisier mocht bij de laatste 256 tegen Wales. Deze won hij uitstekend met 4-1. Dezelfde uitslag voor de wedstrijd erna die hij won van Estland. Bij de laatste 64 speelde Plaisier tegen een Kroaat, waarbij een grote uitdaging kwam kijken. Na een 3-2 voorsprong en zes matchdarts wist Plaisier hem helaas niet te winnen en strandde met een 4-3 verlies bij de laatste 64.

Berry van Peer had allereerst een bye. Toen mocht hij gooien tegen een Oostenrijker, die hij wist te winnen met 4-1. De ronde erna schakelde Van Peer een grote concurrent uit: de Engelse Reece Colley met 4-2. Het was een tijdje wachten tot de laatste 32, maar daar mocht hij het opnemen tegen een Australiër. De Nederlander kwam wel 3-0 achter door het missen van dubbels en zijn tegenstander die erg goed speelde. Van Peer wist zijn comeback in te zetten door een 15-darter. De leg hier gooide hij een 161-finish en vervolgens mist hij 127 op dubbel 8, maar na 4 gemiste matchdarts mocht hij terugkomen voor dubbel 4. Deze checkte hij voor een gelijkstand. In de laatste leg gooide Van Peer een 14-darter om toch nog te winnen met 4-3. De laatste 16, de laatste ronde van vandaag. Van Peer trekt zijn goede lijn van de vorige wedstrijd door en stond binnen 32 darts al 2-0 voor met onder andere een 110-finish. Hij stoomde door en won de wedstrijd met 4-0! De kwartfinales worden vrijdagavond gegooid.

Mixkoppel: 1e en 2e in de poule, beide door naar laatste 16.
Dames team event: 2e in de poule, door naar laatste 16.
Heren single: 65e, 33e, 33e, nog onbekend (kwartfinales).

Iedereen nog succes voor de dameskoppels, heren team event, jongenskoppels en meisjessingle!

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *