Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nederlands Team - WDF World Cup 2023

Prima start voor Team NL in Esbjerg

Na de openingsceremonie van gisterenavond was het vandaag tijd voor het echte werk. Om 11 begonnen de eerste wedstrijden in Denemarken en iedereen mocht vandaag gooien. Lees hier meer.

Allereerst natuurlijke de complimenten voor iedereen die het team heeft gehaald en die daar voor Nederland uit mogen komen. Vandaag mochten de herenkoppels, damessingles, jongenssingles en meisjeskoppels gaan gooien. Hierin waren er uiteenlopende resultaten.

Meisjeskoppel

Laten we beginnen bij de meisjes. Daphne Camijn en Chantal ‘Tess’ Tessin hadden een zware poule met Engeland, Denemarken en Oostenrijk. Als eerste mochten zij tegen Oostenrijk waarvan zij nipt met 3-2 verloren in een goede wedstrijd met zenuwen op de dubbels. De tweede wedstrijd was tegen Denemarken die onze meiden met 3-0 wisten te winnen. Als laatste in de poule mochten zij tegen Engeland gaan gooien. Doordat Engeland en Nederland gelijk stonden op legs en wedstrijden, was deze wedstrijd bepalend voor wie door mochten. Helaas waren de Engelse meiden met onder andere een 118-finish met 3-0 te sterk voor onze meiden, maar dat maakt ons niet minder trots. Ze werden derde in de poule en mochten hierdoor helaas niet door naar de knock-outfase.

Jongenssingle

Bradley van der Velden zat in een poule van 5 en wist van Oostenrijk (3-0), Duitsland (3-0) en Canada (3-2) te winnen, maar kon niet winnen van Mongolië met 3-1. Toch werd hij eerste in de poule en mocht hij door naar de knock-outfase. Bij de laatste 16 mocht Van der Velden het opnemen tegen de Ierse Sean McKeon, die hij helaas niet wist te winnen (4-2). Pim van Bijnen zat ook in een poule van 5 en ook hij won drie van de vier wedstrijden. Hij verloor met 3-0 van Australië, maar won wel van België (3-0), Hongarije (3-0) en van Canada met 3-1. Ook hij werd eerste in de poule en mocht door, alleen kwam hij meteen tegenover Thomas Banks uit Engeland te staan. Deze was met 4-2 te sterk voor onze Van Bijnen. De jongens hebben goed gevochten en mooi niveau laten zien.

Vrouwensingle

Bij de vrouwen was het soms lang wachten, Aletta Wajer had een bye en mocht toen gooien bij de laatste 128. Deze won ze nipt met 4-3 en matchdarts tegen van Egypte. Bij de laatste 64 gooide Wajer tegen Henriëtte Honoré uit het hostland Denemarken. Deze was een aantal maatjes te groot en Wajer verloor met 4-0. Aileen de Graaf, terug van weggeweest, mocht bij de laatste 256 gaan gooien tegen Hongarije, die zij met 4-0 en twee 100+ finishes wist te winnen. Hierna gooide de Nederlandse tegen een vrouw uit Letland, die zij ook met 4-0 wist te verslaan. Bij de laatste 64 mocht De Graaf gooien tegen de Ierse Aoife McCormack die veel triples wist te raken. Helaas wist de Nederlandse niet te winnen en strandde op de 33e plek. Anca Zijlstra mocht in de eerste ronde tegen een Letse dame en won die overtuigend met 4-0, hierna speelde zij tegen onze zuiderburen en wist deze ook 4-1 te winnen. Bij de laatste 64 schakelde Zijlstra met 4-0 een dartster van het hostland uit, waarna ze in de laatste 32 met 4-2 won van een Canadese. Tot dit punt heeft de ervaren Zijlstra nog maar 3 legs laten liggen. Bij de laatste 16 wist zij te winnen van een Amerikaanse dartster met 4-2, waarmee ze een plek boekte in de kwartfinale. In de kwartfinale verloor Zijlstra in een spannende wedstrijd van Deta Headman met 5-4, na een 4-1 voorsprong. Meerdere matchdarts waren gemist, maar toch een 5e plek. In de eerste ronde nadat Noa-Lynn van Leuven een bye had, speelde zij tegen een Canadese, die zij makkelijk met 4-0 won. Hierna dartte ze tegen een Deense, die zij ook met 4-0 won. Dezelfde uitslag voor de ronde erna, waar Van Leuven won van Luxemburg. Bij de laatste 16 wist ze te winnen van regerend wereldkampioene: de Japanse Mayumi Ouchi, waar ze maar een leg aan afstond. Tot de kwartfinale heeft van Leuven maar een leg afgestaan, wat op zichzelf al een uitzonderlijke prestatie is. De Nederlandse stoomde door naar de halve finale door te winnen van de Belgische Patricia de Peuter. Hierin gaf ze opnieuw maar een leg weg en gooide een 102-finish voor de wedstrijd. De halve finales worden op zaterdag gespeeld.

Herenkoppels

Jelle Klaasen en Ryan de Vreede mochten in de eerste ronde tegen de Bahama’s. Een prima wedstrijd met onder andere een 11-darter, waarmee zij 4-1 wonnen. Bij de laatste 64 mocht dit duo tegen Frankrijk. De highlight van deze wedstrijd was natuurlijk de 170-finish van De Vreede voor een 12-darter om de wedstrijd te winnen. De ronde hierna, de laatste 32, gooide zij tegen Finland, die erg sterk waren. De Nederlanders konden de triples niet vinden en verloren met 4-1. Wesley Plaisier en Berry van Peer mochten als eerste van het Nederlands team aantreden. Meteen was het rond 11 uur een spannende wedstrijd tegen Amerika. Het werd 4-2 voor Nederland doordat zij na 2-1 achter ongeveer 20 punten op hun gemiddelde erbij wisten te gooien. Hierna mochten ze bij de laatste 64 tegen Finland wat een overtuigende 4-0 werd. Bij de laatste 32 gooide Team NL tegen Denemarken, wat enorm spannend was. De Denen waren enorm sterk in hun thuisland, maar Plaisier wist 100 te checken voor een 4-3 overwinning. In de ronde erna mochten ze op de stream tegen Engeland. Dit was een spannende goede wedstrijd van beide teams in de 90 gemiddeld. Met een 180, paar goede wegzet beurten en mooie finishes sleepte Nederland de overwinning eruit, door naar de kwartfinale! In de kwartfinale viel het niet meer en waren de triples na een 2-2 stand op. De heren verloren met 4-2 van Nieuw-Zeeland, maar zetten wel een knappe 5e plek neer. Overall, een prima start voor de heren om in te komen.

Meisjeskoppels: poulefase
Jongenssingles: Bradley 9e, Pim 9e.
Damessingles: Aileen 33e, Aletta 33e, Anca 5e, Noa nog onbekend.
Herenkoppels: Berry en Wesley 9e, Jelle en Ryan 17e.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *