Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - World Series of Darts Finals 2023

Noppert verslaat Kist in Nederlandse finale

Vandaag stond het 22ste vloertoernooi van het jaar op het programma. Voor de Nederlanders werd het een succesvolle dag. Christian Kist en Danny Noppert reikte tot de finale die uiteindelijk gewonnen werd door Noppert.

Hoe verging de dag?

De Nederlanders hadden een succesvolle dag in Barnsley. Liefst vier Nederlanders reikte tot de laatste acht van het toernooi. Raymond van Barneveld, Kevin Doets strandden in de kwartfinale. Doets bereikte de kwartfinale onder meer door van Gerwen en Gurney te verslaan. Barney won onder meer van Ratajski en van den Bergh om vervolgens te verliezen van Damon Heta. Ook Jules van Dongen liet van zich horen door in ronde twee Dirk van Duijvenbode in te pakken met ruim 105 gemiddeld. Van Dongen strandde uiteindelijk bij de laatste 16 door van James Wade te verliezen.

Humphries, Chisnall en Price kozen voor een vrije dag en waren afwezig waardoor er kansen lagen voor anderen. Gary Anderson speelde fenomenaal en reikte tot de kwartfinale waar wereldkampioen Michael Smith hem versloeg met 6-5. Ook Bunting baarde opzien met een toernooi gemiddelde van ruim 108, maar hij verloor bij de laatste 16 van Christian Kist.

Danny Noppert had ook een goede dag. In de halve finale kwam de Fries de wereldkampioen tegen en versloeg hem met maar liefst 7-1. In de finale wachtte de non-tourkaarthouder Kist die onder meer won van Clayton en Bunting. Kist kon de eerste speler worden zonder tourkaart die een Players Championship won sinds Scott Williams op 15 juni 2022. Het was ook de eerste Nederlandse finale op een Players Championship sinds april 2021.

Finale

Christian Kist leek lang op weg naar een enorme stunt en kwam met 6-4 voor. Maar juist toen begon de voormalig wereldkampioen dubbels te missen. Danny Noppert profiteerde en kwam terug. Nadat Noppert 7-6 voorkwam, miste hij meerdere matchdarts. Maar ‘The Freeze’ bleef koel door het af te maken met een 11-darter. Voor Noppert is het zijn tweede titel van het seizoen en zo lijkt hij in uitstekende vorm te zijn voor de World Grand Prix die volgende week maandag begint.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Danny Noppert: 95.74 / 45%
Christian Kist 97.14 / 30%

Uitslagen

Kwartfinales
Damon Heta 6-5 Raymond van Barneveld
Christian Kist 6-4 Kevin Doets
Danny Noppert 6-4 James Wade
Michael Smith 6-5 Gary Anderson

Halve finales
Christian Kist 7-2 Damon Heta
Danny Noppert 7-1 Michael Smith

Finale
Danny Noppert 8-7 Christian Kist

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *