Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert verslaat Simon Whitlock

Danny Noppert heeft in de eerste ronde van de World Series of Darts Finals Simon Whitlock verslagen. Lees hier meer.

Noppert heeft dit seizoen een goed trackrecord als het gaat om toernooien die op Nederlandse grond gespeeld worden. Zo bereikte hij op de Dutch Darts Championship in Zwolle de finale van een Euro Tour toernooi. Terwijl ‘The Freeze’ eerder op de World Series in Amsterdam de halve finale van de Dutch Darts Masters wist te bereiken.

Goed begin voor ‘The Freeze’

Noppert wist in de derde leg Whitlock te breken. Met zijn tweede 180 van de wedstrijd wist hij de 120 van Whitlock onder druk te zetten, hiermee stond hij op 52 punten en wist dit uit te gooien. Hiermee nam hij een 2-1 voorsprong.

Sterke spurt Noppert

Van deze voorsprong kon Noppert niet lang genieten omdat Whitlock hem meteen terug brak en daarna ook zijn eigen leg wist te houden. Hierdoor keek hij tegen een achterstand aan. Hierna volgde een sterke spurt van Noppert. Eerst hield Noppert zijn eigen leg, waarna hij Whitlock brak in 14 pijlen. Deze break werd gevolgd door een 12-darter met een 170-finish, hiermee kwam hij op een 5-3 voorsprong. De laatste twee legs gingen met de pijlen mee. Noppert besliste via dubbel 12 de eindstand op 6-4.

Noppert revancheert zich hiermee voor zijn mindere resultaten voor de laatste weken, en speelt morgen in de tweede ronde tegen Jonny Clayton

Simon Whitlock: 90,87 / 36,4%

Danny Noppert: 94,95 / 37,5%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *