Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Wesley Plaisier

Prijs voor Owen en Plaisier bij Challenge Tour in Leicester

Op vrijdag werden de 16e en 17e challenge tour gehouden in Leicester. Christian Kist wordt tweede, waar Robert Owen Challenge Tour 16 wint. Bij Challenge Tour 17 won Wesley Plaisier van Robert Thornton in de finale.

Challenge Tour 16

In de ochtend was het de beurt aan de eerste challenge tour. De meeste Nederlanders waren er uit voor de laatste 16 op Arjan Konterman en Christian Kist na. Konterman verloor bij de laatste 16 nipt met 5-4 van Llew Bevan. Christian Kist won van Jacques Labre met 5-4, waardoor hij bij de laatste 8 kwam. In de kwartfinale nam hij het op tegen Llew Bevan. Dit werd 5-3 voor Kist.

De kwartfinales bestonden uit Robert Thornton tegen David Wawrzewski, Metthew Dennant tegen Robert Owen, John Bowles tegen Prakash Jiwa en de netgenoemde kwartfinale; Llew Bevan tegen Christian Kist. Hier wonnen; Robert Thornton, Robert Owen, John Bowles en de Nederlander Kist. Hierdoor werden de halve finales: Owen tegen Thornton en Kist tegen Bowles. Owen won met 5-4 nipt van Thornton, waar Kist met 5-3 wist te winnen van Bowles. 

De finale

In de finale ging het dus tussen Christian Kist tegen Robert Owen. In de eerste leg mocht Robert Owen beginnen en hij hield ook zijn eigen leg met een 16 darter. De leg erna wist Owen meteen Kist te breken door 64 te checken. Het werd al snel 2-0 voor Owen. Kist wist hierna terug te breken door een nette leg te gooien en tops te checken. Er bleven veel legs gestolen worden in de finale en zo ook de volgende: Owen produceerde een super leg met 140, 140, 180 en toen 41 checken. Door deze 12 darter kwam hij met 3-1 voor te staan. Na een wat mindere leg van beide, maar wel met een maximum van Kist, kwam de Nederlander terug tot 3-2. Dit volgde Robert Owen op met een 14 darter en een 16 darter om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hij won de finale met 5-2. 

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Christian Kist: 94.45 / 36%
Robert Owen: 85.98 / 25%

Challenge Tour 17

Bij het tweede toernooi van de dag ging het voor de Nederlanders een stuk beter. Bij de laatste 16 verloor Owen Roelofs helaas van Lewis Pride met 5-3 en wist daardoor net niet tot de kwartfinale te komen. In de ronde ervoor won Pride ook al van een Nederlander; Davy Proosten (5-4).

Wel stonden Jurjen van der Velde, Martijn Dragt en Wesley Plaisier in de kwartfinales. Hierbij nam Plaisier het op tegen Lewis Pride (5-3). Dragt mocht gooien tegen zijn landgenoot Van der Velde (5-3). De andere twee kwartfinales bestonden uit Robert Thornton tegen Dan Read (5-0) en Karel Sedlacek tegen Lukas Wenig (5-1). Hierdoor werden de halve finales: Plaisier tegen Dragt en Thornton tegen Sedlacek. Bij het Nederlandse duel won Plaisier met 5-2 en bij de andere halve finale won Thornton ditmaal wel de halve finale met 5-3.

De finale

De middagfinale bestond uit Robert Thornton tegen Wesley Plaisier. Thornton mocht de wedstrijd beginnen en dat deed hij goed. Hij hield zijn eigen leg door een prima leg te gooien. Dit beantwoordde Plaisier door met een 15-darter ook zijn eigen leg te behouden. Ook Thornton stond goed te gooien en wist d.m.v. een maximum zijn eigen leg opnieuw te houden. Ditmaal met een knappe 14-darter. Het werd 2-1 voor Thornton, maar Plaisier gaf niet op. De Nederlander gooide een goede leg en hield opnieuw zijn eigen leg voor een gelijke score. Toen gooide hij zes perfecte pijlen om hem weg te zetten op 141 voor een 9-darter. Helaas kon hij de perfectie niet doortrekken, maar hij wist wel de leg te stelen voor een eerste voorsprong. Het werd 3-2 voor Plaisier. Deze lijn wist hoor door te trekken en hij verzilverde zijn break door zijn eigen leg te houden. Ook Thornton hield hierna zijn eigen leg en het stond toen 4-3 voor de Nederlander. In de laatste leg was Plaisier een stuk overtuigender en gooide een 16-darter om zijn eerste PDC-titel binnen te slepen. Hij won de finale met 5-3.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Wesley Plaisier: 90.34 / 38%
Robert Thornton: 86.87 / 43%

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *