Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall - Dutch Darts Championship 2023

Dave Chisnall de sterkste in Leeuwarden

Dave Chisnall heeft zondag het Dutch Darts Championship op zijn naam geschreven. In de finale rekende hij net als in Kiel eerder dit jaar af met Luke Humphries. Lees hier meer.

Chisnall wint zijn vijfde Euro Tour

De finale begon met drie legs die werden gehouden door de speler die hem begon. Chisnall plaatste in de vierde leg de break door een 11-darter te produceren, waarna hij in 16 pijlen de break verzilverde voor een 4-1 voorsprong. Daarna gingen er nog vier legs met de darts mee, waardoor de tussenstand 6-4 was in het voordeel van Chisnall. In leg 11 brak Humphries terug, een 15-darter zorgde daarvoor. Humphries kon de finale niet in evenwicht krijgen, Chisnall gooide een 14-darter voor de rebreak en kwam daarmee op matchpoint; 7-5. Een leg later maakte Chisnall het meteen af, met een 17-darter wint ‘Chizzy’ zijn tweede Euro Tour van het jaar en zijn vijfde in totaal!

Van Gerwen mist matchdarts

In de halve finale trof Chisnall Michael van Gerwen. Chisnall kwam 5-2 voor, maar zag de Nederlander helemaal terugkomen tot 5-5. Uiteindelijk kwam er een beslissende dertiende leg aan te pas. Chisnall kreeg zeven matchdarts, maar kreeg ze er niet in. Hierdoor kreeg Van Gerwen dé kans om voor eigen publiek de finale te halen. Echter miste Van Gerwen verrassend genoeg drie pijlen op dubbel 6, waardoor ‘Chizzy’ via dubbel 1 alsng de finale haalde.

Luke Humphries rekende in de halve finales eenvoudig af met Damon Heta, het werd 7-3 voor ‘Cool Hand Luke’.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *