Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
David Pallett

David Pallett sluit Challenge Tour-weekend succesvol af

David Pallett heeft het Challenge Tour-weekend in Hildesheim succesvol afgesloten. De Engelsman wist Challenge Tour 15 te winnen door Nederlander Dennie Olde Kalter in de finale te verslaan. Lees hier meer.

Challenge Tour 15

Het laatste Challenge Tour-toernooi van dit weekend werd begonnen met 151 spelers. Het werd een teleurstellend einde voor toernooiwinnaars Danny van Trijp en Kenny Neyens, die allemaal in hun eerste wedstrijd verloren. Hetzelfde gold voor Stephen Burton en Karel Sedlacek. Scott Williams kwam de eerste ronde wel door, maar moest de laatste 32 zich erkennen in Dragutin Horvat.

Bij de laatste 16 bevonden zich spelers uit Nederland, België, Engeland, Ierland, Schotland, Duitsland, maar ook een Tsjech (Jan Hlavácek), een Fransman (Jacques Labre) en een Amerikaan (Danny Lauby) behaalden deze ronde. Labre wist zelfs zijn eerste kwartfinale te bereiken door met 5-4 te winnen van Darren Penhall, dit werd gedaan met een gemiddelde van 102,69! De Fransen zijn opkomend!

Uiteindelijk bleven de Nederlander Dennie Olde Kalter en de Engelsman David Pallett over in de finale. Olde Kalter bereikte zijn allereerste PDC-finale door te winnen van o.a. Daniel Ayres (5-4), Rene Eidams (5-2), Francois Schweyen (5-0) en Jan Hlavácek (5-0) in de halve finales. Pallett stond in zijn tweede finale van het weekend na overwinningen op onder meer Stefan Bellmont (5-0), Scott Marsh (5-4), Jacques Labre (5-1) en Lukas Wenig (5-4). Wenig stond 4-2 voor, maar verloor de laatste drie legs in de halve finales.

De eerste drie legs in de finale gingen met de darts mee. In de vierde leg plaatste Pallett de eerste break, met een 13-darter kwam hij 3-1 voor. De break werd vervolgens ook verzilverd, met een 73-finish kwam de Engelsman op matchpoint. Olde Kalter bleef prima doorgooien, met een 15- en 14-darter werd het 4-3 en mocht de Nederlander zelf beginnen voor 4-4. Echter lukte dit niet, met een 60-finish in 18 darts verzekerde Pallett zich van zijn eerste Challenge Tour-titel.

David Pallett: 95,38 / 56%
Dennie Olde Kalter: 90,23 / 30%

Nederlanders

Op de laatste dag van de drie dagen Challenge Tour hebben de Nederlanders opnieuw prima gepresteerd. Olde Kalter bereikte de finale, terwijl Gian van Veen en Davy Proosten bij de laatste 16 verloren. Voor Jeroen Mioch en Wesley Plaisier zat het toernooi bij de laatste 32 erop.

Order of Merit

Ondanks dat Scott Williams afgelopen weekend geen titel heeft gepakt op de Challenge Tour, behoudt hij zijn ruime voorsprong op de nummer 2 in het klassement; 1500 pond op Danny van Trijp. Van Trijp en Stephen Burton staan er goed voor, een WK-plek en een tourkaart hebben de heren op dit moment virtueel in handen. David Pallett is door zijn titel opgeklommen naar plaats 4.

  1. Scott Williams 6700
  2. Danny van Trijp 5200
  3. Stephen Burton 4850
  4. David Pallett 4050
  5. Kenny Neyens 3650
  6. Karel Sedlacek 3600
  7. Robert Owen 3400
  8. Jim McEwan 3300
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *