Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mike de Decker - World Matchplay 2023

De Decker en Pietreczko startten WK foutloos en verliezen geen set

Voor Mike de Decker en Ricardo Pietreczko kon het WK niet beter beginnen. Beide mannen wonnen hun duel zonder een set te verliezen.

De Decker probleemloos langs Horvat

Na een goede wedstrijd tussen de Nederlander Wessel Nijman en Steve Beaton was het de beurt aan de tweede wedstrijd van de avond. Mike de Decker mocht de wedstrijd beginnen. Hij werd meteen gebroken met een 14-darter, waardoor de Duitser 1-0 voor kwam in legs. De Decker wist meteen terug te breken door een mooie 106-finish, waarna hij ook zijn eigen leg wist te houden met een knappe 96-finish in 2 pijlen. Beide spelers zijn hier nog 100% op de dubbels. In de leg hierna opent Horvat met 180, waarna hij ook als eerst op een finish kwam. Hij mist 116 op tops, waarna hij nog drie pijlen kreeg aangezien de Belg nog niet op een finish stond. Deze drie pijlen miste hij, waarna De Decker kans kreeg op 101. Hij miste op dubbel 12. Na al vier gemiste pijlen voor Horvat, kreeg hij er nog drie. De Duitser koos ervoor 10 te splitsen door een 2 te gooien, maar miste nog twee pijlen op dubbel 4. Hierna checkte ”The real deal” dubbel 12 met 1 dart. Het werd 1-0 in sets voor de Belg.

Horvat opende deze set, maar dit deed hij door vijf beurten zonder triple. Hierdoor kon De Decker instappen en pakte hij meteen de leg af met een mooie 100 finish. Ook in zijn eigen leg was hij scorend de betere. Hij kreeg als eerste kans op 24, maar gooide zich dood. Hierna checkte Horvat 60, om terug te breken. Het werd 1-1 in legs. Horvat mist op 104 de triple, waardoor De Decker opnieuw kan breken op dubbel 8. Dit doet hij ook, waardoor hij opnieuw voor komt in de set. Horvat mist opnieuw een finish, dit maal was dat 130 op de bull. De Decker houdt zijn eigen leg door een 110 finish te checken.

In de derde set mocht de Belg opnieuw beginnen. Dit deed hij uitstekend met een 180, maar die gooide Horvat later ook. De Decker mist 60 door de druk die er op staat, waarna Horvat 117 weet te checken voor opnieuw een break. De Decker opent opnieuw met 180 en weet de leg met een 12-darter af te sluiten met een 84 finish. Het werd 1-1 in legs. ”The real deal” gooit alweer een 180, maar dit maal in zijn tweede beurt. Hij checkte 62 om zijn eigen leg te houden, waardoor het voor de derde set op rij 2-1 voor de Belg werd. Op dit moment in de wedstrijd houdt Horvat voor het eerst zijn eigen leg door dubbel 10 te checken. In de laatst leg zette De Decker aan, waardoor hij al op een dubbel stond terwijl de Duitser ver te zoeken was. Mike de Decker wist dubbel 16 te checken voor 3-0 in sets terwijl Dragutin Horvat nog op 265 stond.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Mike de Decker: 94.34/56.25%
Dragutin Horvat: 83.65/
33.33%

Pietreczko rekent eenvoudig af met Suzuki

Op de Grand Slam of Darts kreeg Ricardo Pietreczko klop van Beau Greaves: het publiek bracht zijn hoofd helemaal op hol. Bij zijn debuut waakte hij ervoor dat hetzelfde zou gaan gebeuren tegen Mikuru Suzuki. In set één wat meteen duidelijk dat hij geleerd had. Met een 116-finish kreeg hij meteen het publiek stil, waarna hij met legs in 16 en 14 pijlen vlot op een 1-0 voorsprong kwam.

Met een 16-darter sloeg Suzuki in set twee meteen terug, maar toch kon de Japanse geen vuist maken in deze wedstrijd. ‘Miracle’ moest toezien hoe ‘Pikachu’ met legs in 16 en 17 pijlen de stand omdraaide, waarna hij ondanks zes missers op de dubbels ook de volgende leg, en dus de set, greep. Met een 111-finish kwam hij ook nog eens uitstekend uit de tweede onderbreking, waardoor de zege zo goed als binnen was. Met legs in 16 en 13 pijlen klaarde hij de klus: Callan Rydz wacht in ronde twee.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Ricardo Pietreczko: 92.37 / 50%
Mikuru Suzuki: 78.27 / 50%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *