Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - European Championship 2023

Michael van Gerwen begint het WK met een whitewash tegen Barry

Na de nederlaag van Wessel Nijman was het aan Michael van Gerwen om de Nederlandse eer hoog te houden. Hij nam het op tegen Keane Barry.

Michael van Gerwen straft Keane Barry af

De wedstrijd werd begonnen door Michael van Gerwen en de Nederlander leek snel zaken te willen doen. ‘Mighty Mike’ kwam met een 13- en een 16-darter op een 2-0 voorsprong in legs, waarna Barry met een 64-finish iets terugdeed. De jonge Ier miste echter teveel dubbels om het Van Gerwen écht moeilijk te maken en de set ging in 13 darts naar de man in het appeltjesgroen.

De tweede set werd begonnen door Barry, die met een 12-darter uit de startblokken schoot. Even leek Barry ook afstand te nemen in de leg van Van Gerwen, maar een prachtige 167-finish bracht de Nederlander weer op gelijke hoogte. In de derde leg werden cruciale missers Barry opnieuw fataal. Vier pijlen op de dubbel werden gemist, waarna een 78-finish Van Gerwen op setpoint bracht. Met een 18-darter werd ook dit klusje geklaard en kwam Van Gerwen op een 2-0 voorsprong in sets.

Klus geklaard: Van Gerwen wint

Met de 2-0 voorsprong op zak mocht Van Gerwen beginnen aan de derde set in het Alexandra Palace. De Nederlander opende sterk en pakte met een 14-darter de eerste leg, om Barry vervolgens te breken met een 112-finish. De 124-finish voor de wedstrijd werd nog gemist, maar in de daaropvolgende beurt was de partij wel klaar. Met een 16-darter plaatste Michael van Gerwen zich voor de derde ronde op het WK.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 98,17 / 60%
Keane Barry: 95,81 / 12,5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *