Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Deze Week: België in de ban van het darten

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 38: 19 September – 25 September.

Vrijdag 23 September – Zondag 25 September: European Tour 12, Belgium Darts Open
Tijd: 13.00 Middagsessies, 19.00 Avondsessies
Waar te volgen: PDC.tv, live.dartsdata

Genoeg darten in Nederland, hoogste tijd dat onze zuiderburen aan de beurt zijn. In Wieze, gelegen tussen Gent en Brussel, vindt dit weekend het twaalfde toernooi van de European Tour plaats. De populariteit van het darten neemt in sneltreinvaart toe in België: de successen van Dimitri van den Bergh hebben voor ongekende taferelen gezorgd. Voor het eerst sinds zijn overstap naar Target beklimt hij het podium in eigen land, waar zijn nieuwe setje pijlen met een noodvaart over de toonbank vlogen. Ook Kim Huybrechts is aanwezig, net als nog twee spelers uit een nog te houden kwalificatietoernooi. Vanuit Nederland maken (naar verwachting) Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Niels Zonneveld, Vincent van der Voort, Kevin Doets, Jelle Klaasen en Gian van Veen de oversteek.

Donderdag 22 September – Zondag 25 September: PDC Asian Championship
Tijd: 4.00, Zondag’s 5.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect

Sinds corona ligt het Aziatische darten grotendeels stil. De Asian Tour werd dit jaar wederom gecanceld, maar de PDC kwam met een alternatief: de eerste editie van het PDC Asian Championship. 48 spelers zullen vanaf zaterdag strijden voor vier plekken op het WK, terwijl de uiteindelijke winnaar zich ook nog plaatst voor de Grand Slam of Darts. Op donderdag en vrijdag wordt er eerst nog gestreden voor de laatste 26 startplekken. De afgelopen maanden zijn er al 22 plekken vergeven: onder andere Lourence Ilagan en Paul Lim wisten zich al te plaatsen. Wie zien we later dit jaar terug in Europa?

WDF Weekend

22 – 25 September: England Classic

De WDF blijft ondertussen nog een weekend in Engeland. Net als vorige week staat hier een toernooi uit de categorie ‘Goud’ op het programma, al is dat wel echt het enige toernooi dit weekend. Reece Colley verraste afgelopen week, wie grijpt er nu een plek op het WDF WK?

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *