Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deze Week: Dubbels dubbel zo belangrijk

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 40: 3 Oktober – 9 Oktober.

Maandag 3 Oktober – Zondag 9 Oktober: World Grand Prix
Tijd: maandag t/m vrijdag 20.00, zaterdag 21.00, zondag 20.30
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

De race richting het WK versnelt deze week. De World Grand Prix is traditioneel de start van een hectische twee maanden, vol met TV-toernooien. In Leicester (de locatie in Dublin is vanwege opvang van Oekraïense vluchtelingen niet beschikbaar) gaat alweer de 25e editie van dit dubbel in/dubbel uit-toernooi van start. Het korte format in de eerste ronde belooft zoals altijd een aantal verrassingen, terwijl er ook meteen al wat toppers op het programma staan. Michael van Gerwen tegen Gary Anderson is daar de voornaamste van, maar ook Dimitri van den Bergh tegen Dave Chisnall en Dirk van Duijvenbode tegen Jonny Clayton zijn op voorhand om te smullen. Danny Noppert, die vorig jaar de halve finale haalde, start zijn toernooi tegen Gabriel Clemens. Kan Jonny Clayton zijn titel met succes verdedigen of komt er weer een nieuwe naam op de trofee te staan?

Vrijdag 7 Oktober – Zaterdag 8 Oktober: Development Tour 21 t/m 24
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Leicester wordt er voor een grote titel gestreden, maar een stuk zuidelijker staat er ook veel op het spel. De laatste vier toernooien van de Development Tour worden gehouden in Wigan: na het laatste toernooi op de zaterdag is er bekend wie de WK-plekken en de felbegeerde tourkaarten grijpen. Geert Nentjes heeft virtueel een tourkaart in handen, terwijl Jurjen van der Velde nog volop in de race is. Kevin Doets doet daarna ook nog vol mee om de strijd om een plek in ‘Ally Pally’. Na het 24e toernooi staat daarnaast ook het deelnemersveld van het jeugd WK vast, een dag later.

Zondag 9 Oktober: World Youth Championship
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Na een eenmalige inkrimping naar 32 deelnemers mogen er dit jaar weer 96 spelers strijden om de WK titel voor de ‘jeugd’ bij de PDC. Ted Evetts, de winnaar van de vorige editie, is inmiddels te oud geworden, waardoor hij zijn titel niet zal verdedigen. Bradley Brooks is de enige oud-winnaar in het veld, waardoor de kans op een nieuwe winnaar groot is. Alle tourkaarthouders die binnen de leeftijdscategorie vallen zijn automatisch geplaatst, Callan Rydz zal als hooggeplaatste speler op de wereldranglijst de nummer één-positie innemen. Van de Nederlanders mag veel worden verwacht: de vijf tourkaarthouders zullen minstens de groep wel moeten overleven, terwijl mannen als Jurjen van der Velde, Gian van Veen en Jitse van der Wal eveneens gevaarlijk uit de hoek zullen komen.

Vrijdag 7 Oktober – Zondag 9 Oktober: PDC Africa Qualifier
Tijd: 11.00
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Devon Petersen leek twee jaar geleden regelrecht op weg naar de top, maar uit het niets was de topvorm ook weer weg. ‘The African Warrior’ keert dit jaar terug naar het kwalificatietoernooi in eigen land om zo alsnog een plek te verdienen op het WK. In 2018 en 2019 lukte hem dat al en ook dit jaar zal hij hier wel als grote favoriet aan het toernooi beginnen. Het talent in Zuid-Afrika is er zeker om het hem lastig te maken, maar lukt dat ook echt iemand?

WDF Weekend

7 – 9 Oktober: Belfry Open (BE)
7 – 9 Oktober: Bruges Open (BE)
8 – 9 Oktober: North Island Masters (NZL)

Na een geslaagde WDF Europe Cup reist de WDF deze week door naar België. Met twee toernooien uit de categorie ‘Zilver’ vallen er weer behoorlijk wat punten te verdienen richting het WDF WK. In Nieuw-Zeeland lopen de toernooien nu langzaam op hun eind, maar met een toernooi in de categorie ‘Brons’ zijn er nu nog steeds belangrijke punten te verdienen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *