Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond Smith

WDF Weekoverzicht: Smith en Ashton winnen opwarmertje in Australië

Afgelopen weekend stond er één toernooi op het programma, het ‘Silver’-gerankte Pacific Masters voorafgaand het Platinum-event volgende week in Moama. Lees hier meer.

Van maandag 14 t/m 19 augustus staat het ‘Platinum’-gerankte Australian Darts Open weer op het programma, waarbij veel WDF-punten en een plek op het WDF WK van 2024 in het verschiet liggen. Afgelopen zaterdag werd als opwarmer de Pacific Masters gespeeld op dezelfde locatie.

Bij de heren waren Andy Baetens, Neil Duff, Raymond Smith en Danny Porter de top 4 geplaatste spelers. Voor Porter zat het toernooi er snel op, bij de laatste 32 verloor hij met 4-3. Een ronde later werd er afscheid genomen van de regerend WDF-wereldkampioen Neil Duff, hij verslikte zich in Wayne Egan met 4-3. Baetens en Smith deden wel wat er van hun verwacht werden en bereikten allebei de finale. Baetens was verantwoordelijk voor de uitschakeling van o.a. Robbie King (4-3) en Gordon Mathers (5-2). Smith rekende af met onder meer Rob Modra (4-3) en Brandon Weening (5-4).

In de finale maakte Smith het eerste verschil in de vijfde leg. Bij een stand van 2-2 produceerde ‘Guru’ een 81-finish om Baetens te breaken om vervolgens zijn eigen leg ook te houden voor een 4-2 voorsprong. Toch bracht de Belg de spanning terug in de wedstrijd, met legs in 17,14 en 15 darts kwam Baetens zelfs op voorsprong; 5-4. In de tiende leg kreeg Baetens vijf matchdarts, maar miste ze allemaal. Smith profiteerde en brak terug naar 5-5. In de beslissende leg die Smith mocht beginnen, produceerde de Australiër een 15-darter om de titel alsnog naar zich toe te trekken. Baetens miste in de beslissende leg een pijl op de bull voor de wedstrijd.

Bij de dames was Lisa Ashton de grote favoriet voor de titel en maakte die rol ook helemaal waar. Op weg naar de finale verloor ze slechts twee legs. In de finale had ze vervolgens weinig moeite om de Australische Angela Clarke met 5-1 te verslaan.

Heren
Halve finales
Andy Baetens 5-2 Gordon Mathers
Raymond Smith 5-4 Brandon Weening

Finale
Raymond Smith 6-5 Andy Baetens

Dames
Halve finales
Lisa Ashton 4-1 Kayleigh Pickett
Angela Clarke 4-0 Seini Vakanofiti

Finale
Lisa Ashton 5-1 Angela Clarke

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *